מסטיק המכיל קסיליטול לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסטיק המכיל קסיליטול לילדים
    דניאל
    16/08/2010

הבנתי כי מסטיק ללא סוכר מסוכן לילדים מאחר ויש בו ממתיק מלאכותי, ברם, הבנתי כי מסטיק המכיל קסיליטול כן בריא לילדים מאחר והממתיק הינו טבעי ומאושר ע"י האגודה לסוכרת.
    א. האמנם כצעקתה?
    ב. האם תוכלו לתת לי שמות של מסטיקים שמכילים קסיליטול וכן ניתן לתת לילדים שכן הילדים שלי מאוד אוהבים מסטיק אך מאז ששמעתי כי ממתיקים מלאכותיים אינם בריאים עבורם הפסקתי לתת להם.
    הייתי נותנת להם מסטיקים ללא סוכר של MUST או ORBIT. אם אלה לא מומלצים לילדים איזו חב' כן מומלצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קסיליטול

ד``ר עדי אריאלי
    17/08/2010

שלום דניאל,
    קסיליטול הינו ממתיק מלאכותי שאינו גורם לעששת כמו הסוכרוז (סוכר). בנוסף, נמצא שקסיליטול אף תורם לעיכוב התפתחות עששת וזה יחודו יחסית לממתיקים מלאכותיים אחרים. לפי משרד הבריאות אין מניעה לשימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים ובלבד שאין צריכת יתר (הכמות המותרת המקסימלית מפורטת על אריזות המוצרים). לגבי המלצה של חברות כמובן שאני מנוע מלעשות זאת בפורום זה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו