עזרה דחופה לגבי כתרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה לגבי כתרים
    שני
    24/08/2010

שלום,

אני בת 24 שיניי עקומות ויש לי חרדה דנטלית, מעולם לא הייתי אצל רופא שיניים (מלבד שיננית בפעם הראשונה לפני חודש).

כיום אני סובלת מכאבים בשיניים חוזרים והתעניינתי לאחרונה בטיפול בהרדמה מלאה.

הרופא שפניתי אליו היום המליץ לי בנוסף לטיפולים הדרושים לי (סתימות, טיפולי שורש ועקירות) גם אולי לשקול את האפשרות "להחליף" את שיניי הקידמיות בלסט העליונה והתחתונה (סה"כ מדובר בכ 14 שינויים) לכתרים (כתחליף לישור שיניים).

כמובן שזה נשמע מושלם להתעורר לאחר הרדמה של שעתיים עם שיניים ישרות ו"בריאות" אך ... שאלתי היא האם כדאי? האם כדאי להחליף שיניים בריאות בכתרים? ולאחר כמה זמן אהיה זקוקה להחלפת הכתרים? הטיפול כרוך בסכום גדול, לכם דאגתי היא שלאחר 10 שנים יהיה עלי לשלם שוב סכום כה נכבד להחלפת הכתרים?

תודה,
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לגבי כתרים

הוספת תגובה

• כתרים

ד``ר גלית כהן
    24/08/2010

אין קשר בין איזה טיפול את רוצה לעשות לבין איך לעשות אותו.
    אם מתאים לך טיפול בהרדמה מלאה, מצויין. אבל הבחירה בהרדמה לא צריכה לשנות את בחירת תוכנית הטיפול המתאימה לך.
    ככלל, ואני לא בדקתי אותך , כך שהתשובה תאורטית בלבד, אם יש שיניים בריאות חבל להשחיז אותן. כתרים, טובים ככל שיהיו לא מחזיקים לכל החיים וכעבור עשר שנים, כפי שציינת, (או קצת יותר או קצת פחות) תצטרכי לחזור על הטיפול. אם ישנו פתרון שמרני יותר , הוא תמיד עדיך לדעתי.
    אבל שוב, ללא בדיקה התשובה תאורטית בלבד ואולי לא מתאימה למצב השיניים שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו