דלקת חניכיים קשה!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים קשה!!!!
    אדר
    25/08/2010

שלום, אני בת 24, בריאה בד"כ ונוהגת לצחצח שיניים פעמיים ביום. הייתי אצל שיננית ביום רביעי לפני שבוע (אחרי 3 שנים שלא הייתי) כי התחילה לי דלקת חניכיים. יום למחרת -בלוטות הלימפה שמתחת ללסת התנפחו וכאבו. החניכיים התנפחו עוד יותר והאדימו מאוד, עלה לי החום עד ל 38.2. התחלתי אנטיביוטיקה "זינאט" פעמיים ביום. ביום ראשון האחרון חזרתי לרופא כי הנפיחות בבלוטות הלימפה רק גדלה עד לגודל של מישמש טרי יום אחרי שהתחלתי באנטיביוטיקה והמצב בכלליות החמיר כי גם התפתחה לי דלקת גרון כואבת במיוחד שהשפיעה גם על כאבי אוזניים. הרופא החליף לי אנטיביוטיקה ל"אוגמנטין"(פעמיים ביום, 1500 מ"ג סכ"ה).
    היום אני כבר אחרי 6 כדורים מהאנטיביוטיקה החדשה (כלומר 3 ימים) ו בלוטות הלימפה ירדו בנפחן אך עדיין נפחות קצת. אין לי חום, אבל אני מתקשה לבלוע והחניכיים מאוד מאוד כואבות לי, רגישות ואדומות. גם החיך. פחות ממוקדם- אבל עדיין אני לא יכולה ללעוס כלום כי זה כאבי תופת! אני מרגישה כאילו יש לי כוויות בכל הפה.
    בנוסף- בלסת התחתונה החניכיים עלו לי על השיניים האחוריות הטוחנות וזה מאוד כואב. התחילו לי ביום ראשון פצעים על השפתיים שנראים כמו פצעי ה "אבטה" שיש לי בפה... אפילו קשה לי לדבר בגלל הכאבים. שלא נדבר על לחייך.. :)
    הרופא אמר שעד 72 שעות זה המקסמיום שאפשר לחכות ואם רואים שאין שיפור אפשר גם להגיע עם זה לבית חולים.
    האם אנטיביוטיקה מספיקה? האם אני צריכה לקבל טיפול מסיבי יותר? האם כל מה שאני מספרת הוא תקין? מה לעשות עם הכאבים? וכמה זמן זה עוד ייקח?
    תודה רבה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים קשה!!!!

הוספת תגובה

• מחייב בדיקה

ד``ר גלית כהן
    25/08/2010

זה יכול להיות הרפס ראשוני (PHGS )ׂאו זיהום כללית אחר, אבל מחייב בדיקה מקיפה וטיפול תרופתי מתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה התשובה

אדר
    26/08/2010

אוקיי.. אבל ממה שסיפרתי זה נשמע כמו דלקת חניכיים?מהרפס מקומי מתנפחות בלוטות הלימפה והחניכיים? בבקשה, אשמח אם התשובה תהייה יותר ספיציפית ומקיפה בנוגע לשאלות שלי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה להיות תשובה מקיפה בלי בדי

ד``ר גלית כהן
    26/08/2010

אבל זה ממש לא נשמע כמו דלקת חניכיים. זה נשמע לי כמו PHGS, שזה הזיהום הראשוני של ההרפס. אבל לתת אבחנה בלי בדיקה , זה גובל ברשלנות רפואית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אדר
    26/08/2010

כאבי חניכיים והתנפחותן של החניכיים ושל בלוטות הלימפה שמתחת ללסת נשמע לך כמו phgs? אני אלך להבדק היום... אבל זה ממש מוזר- כי השיננית אמרה לי לפני שבוע שזו דלקת חניכיים והרופא משפחה לא אמר משהו אחר גם כן.. הוא אמר שאלו תופעות הגיוניות לדלקת חניכיים.

שאלה שנייה, אני משתמשת כבר שבוע במי פה "קורסודיל" שקיבלתי מהשיננית כתגובה לדלקת חניכיים למשך עשרה ימים.
    הופיעו לי פצעים קטנים עם"ראש לבן" (נראה כמו אבטה) גם בפנים הפה וגם 3 על השפתיים, יכול להיות שזה כתוצאה מהמי פה?? האם זה מסוכן? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת לא יכולה לענות ללא בדיקה

ד``ר גלית כהן
    26/08/2010

יש רופאים שבדקו אותך, אני מניחה שהאינפורמציה שלהם מדוייקת יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו