מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חניכיים קשה!!!!אדר25/08/2010
שלום, אני בת 24, בריאה בד"כ ונוהגת לצחצח שיניים פעמיים ביום. הייתי אצל שיננית ביום רביעי לפני שבוע (אחרי 3 שנים שלא הייתי) כי התחילה לי דלקת חניכיים. יום למחרת -בלוטות הלימפה שמתחת ללסת התנפחו וכאבו. החניכיים התנפחו עוד יותר והאדימו מאוד, עלה לי החום עד ל 38.2. התחלתי אנטיביוטיקה "זינאט" פעמיים ביום. ביום ראשון האחרון חזרתי לרופא כי הנפיחות בבלוטות הלימפה רק גדלה עד לגודל של מישמש טרי יום אחרי שהתחלתי באנטיביוטיקה והמצב בכלליות החמיר כי גם התפתחה לי דלקת גרון כואבת במיוחד שהשפיעה גם על כאבי אוזניים. הרופא החליף לי אנטיביוטיקה ל"אוגמנטין"(פעמיים ביום, 1500 מ"ג סכ"ה).
היום אני כבר אחרי 6 כדורים מהאנטיביוטיקה החדשה (כלומר 3 ימים) ו בלוטות הלימפה ירדו בנפחן אך עדיין נפחות קצת. אין לי חום, אבל אני מתקשה לבלוע והחניכיים מאוד מאוד כואבות לי, רגישות ואדומות. גם החיך. פחות ממוקדם- אבל עדיין אני לא יכולה ללעוס כלום כי זה כאבי תופת! אני מרגישה כאילו יש לי כוויות בכל הפה.
בנוסף- בלסת התחתונה החניכיים עלו לי על השיניים האחוריות הטוחנות וזה מאוד כואב. התחילו לי ביום ראשון פצעים על השפתיים שנראים כמו פצעי ה "אבטה" שיש לי בפה... אפילו קשה לי לדבר בגלל הכאבים. שלא נדבר על לחייך.. :)
הרופא אמר שעד 72 שעות זה המקסמיום שאפשר לחכות ואם רואים שאין שיפור אפשר גם להגיע עם זה לבית חולים.
האם אנטיביוטיקה מספיקה? האם אני צריכה לקבל טיפול מסיבי יותר? האם כל מה שאני מספרת הוא תקין? מה לעשות עם הכאבים? וכמה זמן זה עוד ייקח?
תודה רבה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחייב בדיקה
ד``ר גלית כהן25/08/2010זה יכול להיות הרפס ראשוני (PHGS )ׂאו זיהום כללית אחר, אבל מחייב בדיקה מקיפה וטיפול תרופתי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי מה התשובה
אדר26/08/2010אוקיי.. אבל ממה שסיפרתי זה נשמע כמו דלקת חניכיים?מהרפס מקומי מתנפחות בלוטות הלימפה והחניכיים? בבקשה, אשמח אם התשובה תהייה יותר ספיציפית ומקיפה בנוגע לשאלות שלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה להיות תשובה מקיפה בלי בדי
ד``ר גלית כהן26/08/2010אבל זה ממש לא נשמע כמו דלקת חניכיים. זה נשמע לי כמו PHGS, שזה הזיהום הראשוני של ההרפס. אבל לתת אבחנה בלי בדיקה , זה גובל ברשלנות רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אדר26/08/2010כאבי חניכיים והתנפחותן של החניכיים ושל בלוטות הלימפה שמתחת ללסת נשמע לך כמו phgs? אני אלך להבדק היום... אבל זה ממש מוזר- כי השיננית אמרה לי לפני שבוע שזו דלקת חניכיים והרופא משפחה לא אמר משהו אחר גם כן.. הוא אמר שאלו תופעות הגיוניות לדלקת חניכיים.
שאלה שנייה, אני משתמשת כבר שבוע במי פה "קורסודיל" שקיבלתי מהשיננית כתגובה לדלקת חניכיים למשך עשרה ימים.
הופיעו לי פצעים קטנים עם"ראש לבן" (נראה כמו אבטה) גם בפנים הפה וגם 3 על השפתיים, יכול להיות שזה כתוצאה מהמי פה?? האם זה מסוכן? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני באמת לא יכולה לענות ללא בדיקה
ד``ר גלית כהן26/08/2010יש רופאים שבדקו אותך, אני מניחה שהאינפורמציה שלהם מדוייקת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?