מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת שונה של אצל כל רופא שינייםויטלי16/11/2007
הייתי לפני כחודש בבדיקה במכון לרפואת שיניים. עשו לי צילום, והרופא אמר שצריך לעשות לי 2 סתימות פלוס חידוש טיפול שורש. את 2 הסתימות עשיתי(לפני שבועיים עשו לי את הסתימה השניה) כיוון שזו הוצאה כספית סבירה, אבל החידוש טיפול שורש(עם כתר ועוד דברים שאני לא מבין בהם) עלותו גבוהה אז אמרתי שאני מעוניין לקבל חוות דעת נוספת והצעת מחיר מרופא שיניים אחר. בזמן שעבר עשו לי את 2 הסתימות, והיום הגעתי לבדיקה אצל רופא אחר.
הוא בדק אותי והממצא שלו היה כזה: מלבד 2 הסתימות שנעשו יש לי עוד 3 סתימות לעשות(!), יש לי הרבה אבנית לנקות(הוא אמר לפחות פעמיים או משהו כזה), יש 2 כתרים לעשות, ובנוסף הוא מצא שן בינה שיש לעקור. הוא קבע את הדברים הללו על סמך בדיקה ישירה ולא על סמך צילום רנטגן. אחרי שאמרתי לו שבמכון אחר אמרו לי שיש צורך בחידוש טיפול שורש הוא אמר שאני אלך אעשה צילום רנטגן ואז הוא יוכל לתת לי תכנית טיפולים מדוייקת. במכון הראשון כאמור לא נאמר לי כלום לא על אבנית, לא על שן בינה שיש לעקור, לא על ה 3 הסתימות הנוספות שנמצאו פתאום, ולא על שאר הדברים.
עכשיו אני שואל... מה אני עושה? הכיצד ייתכן ששני רופאי שיניים יתנו חוות דעת כל כך שונה אחת מהשניה. האם יכול להיות שמשהו פה "לא כשר" ואחד הרופאים מנסה "להמציא" לי בעיות בשיניים? או שלהפך, הרופא הראשון לא היה מקצועי ולא גילה את כל הבעיות(למרות שהוא חיטט לי בפה הרבה זמן במהלך 2 הסתימות, אז אני לא מבין איך לא ראה את הדברים הנוספים). אגב, הרופא הראשון עובד במכון, ואילו הרופא השני זה רופא בעל קליניקה פרטית. אז למי אני אמור להאמין? אני כמובן אלך לעוד רופא שלישי ואקבל גם שם חוות דעת, אבל נראה לי מאוד מוזר כל העסק.
תוכלי בבקשה אולי לתת לי עיצה מה אני אמור לעשות במקרה כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שונה אצל שני רופאי שיניים
ד``ר גלית כהן18/11/2007אתה בהחלט צודק שקשה לך ךהחליט מי מהרופאים צודק. כל האפשרויות שנתת להסביר זאת יכולות להיות נכונות. היות ואיני מכירה את הרופאים או המכון איני יכולה להביע חוו"ד.
לכן חשוב ביותר לפנות לרופא שאתה מאמין בו ויצר אצלך תחושה אמינה וישרה. כמו כן אתה יכול לשאול את הרופא ולקבל הסבר. יכולים בהחלט להראות לך את ה"חורים" ואת האזורים המצריכים טיפול
בהצלחה,
ד"ר גלית כה
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?