מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    בתיה
    19/04/2007

דר' שלום,

יש לי שן שניקו לי בא 3 תעלות. בעבר היה שם כתר זמני. כרגע יש שם כתר קבוע שמודבק בדבק זמני.

לאחרונה השן כואבת מאוד מאוד! עיקר שאני הולכת לישון (מצב של שכיבה) ואז יש לי שם דופק נוראי ולוקח בערך שעה עד שהמקום נרגע.

עשיתי צילומים ורופא השיניים לא רואה בצילום שום דבר. הוא אומר שאולי זה סדק שלא רואים אותו בצילום או שיש תעלה נוספת שעדין הוא לא "עלה" עליה.הוא מתלבט אם להפנות אותו לרופא שמתמחה בשורשים או להמשיך בעצמו.

שאלותי:
    1. יש לך הסבר מדוע השן כואבת לי (כאבי תופת) רק בזמן שאני בשכיבה? הנה הלכתי כרגע לישון והנה מתחילים לי הכאבים האיומים. דופק חזק חזק... וכאבים חזקים ואני לא מצליחה להרדם . קמתי וזה פחות כואב לי.

2. בגלל יאוש וסבל אני שוקלת לעקור את השן הזו. מה ניתן לעשות במקום שאין שם שן?

השן ממוקמת בחלק העליון- שן שלישית לפני הסוף.

3. האם ניתקלת במקרה כזה? ומהי המלצתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן ויינשטיין
    19/04/2007

חני שלום רב ,
    ליבי איתך-אלה הם כאבים נוראים הנובעים ,קרוב לודאי, מדלקת בחוד השורש.
    הכאבים מתגברים בשכיבה עקב תזוזת הנוזל אשר מצטבר במקום.
    טיפולי שורש לצערנו מצליחים רק בכ75% מהמקרים: אנו לא יודעים מה הסיבות לכישלון של 25% הנותרים אך סדקים,תעלות נוספות ותנגודת ירודה הם בין הגורמים.
    קשה לשפוט ב המקרה הפרטי שלך אך ככלל במקרה כזה הייתי מפנה אותך למומחה לטיפולי שורש(אנדודונט)
    בהצלחה א. וינשטיין
    מרכז רפואי רמת אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו