שן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה
    ירמי
    19/04/2007

עקרו לי לפני יום שיני בינה בצד ימין (למעלה ולמטה). האם זה מחייב שגם צריך לעקור בצד שמאל? אני שואל כי אני לא רוצה לעקור אותם כי אני לא חושב שהם צריכים להעקר כי הם בקעובסדר, למרות שהרופא רוצא לעקור כי כולם עוקרים שיני בינה, והוא לא רואה שום סיבה שישארו בפה וגם יש קצת חניכיים שמעל לשן בינה.
    שאלה נוספת: מדוע לא פשוט חותכים את החניכיים שעל השן מאשר לעקור אותו.
    בתודה ירמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה

הוספת תגובה

• עקירת שיני בינה

ד``ר גלית כהן
    19/04/2007

עקירת שיני בינה , כמו עקירת שיניים בכלל, צריכה להיות בעקבות סיבה לעקירה. אני לא מניחה שרופא המליץ לעקור שיני בינה כי "כולם עוקרים". צריכה להיות סיבה ברורה לעקירת השן כמו : עמדה לקוייה - שן בינה בעמדה הוריזונטלית "שוכבת" רו הסיכויים שלא תתיישר בעתיד ולעיתים עמדה זו גורמת נזק לשן שלפני הבינה , לחניכיים וכד'.
    עששת עמוקה , הנטייה היא לא לבצע טיפולי שורש בשן בינה אלא אם כן השן חיונית ואז עוקרים.
    לסת קצרה, אין מקום לבקיעת השן , בקיעה חלקית גורמת לעיתים לדלקות חוזרות ונשנות. ועוד... כל מקרה לגופו.

לגבי החניכיים המכסות שן בינה וגורמות לדלקות חוזרות ונשנות. אין בעיה לחתוך את החניכיים מעל השן, אבל ברוב המקרים המצב נוצר משום שאין לשן מקום לבקוע, היא נמצאת בזוית הלסתוהמיקום בזוית יגרום לצמיחה מחודשת של החניכיים באזור.

ד"ר גלית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו