שחיקה חומצית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקה חומצית
    דורית
    12/09/2010

שלום לרופאים הנפלאים... אני מקווה שלמרות אורכה של ההודעה אקבל התייחסות. נדרש לי אומץ רב לרשום את השורות הבאות ואני ממש זקוקה לעזרה.
    תודה מראש!
    אני בתהליך שיקום ממחלת בולמיה שמשכתי קרוב ל 20 שנה.
    בתקופות ה"קשות יותר" הייתי מקיאה פעם ביום.
    מצב השיניים הקידמיות שלי רע מאוד בעיקר מבחינה אסטטית. מעבר לכך, בזכות טיפול קפדני בשיניים (במהלך כל חיי, ביקורים קבועים אחת לחצי שנה אצל הרופא והשיננית) המצב בשליטה (אין עששת או בעיות אחרות).
    למרות שרופא השיניים שלי יודע על הבעיה, מאוד קשה לי לשוחח איתו על פתרונות התחום האסטטי (והרי אני זו שהבאתי עצמי למצב זה) רגשות האשם והבושה מקשים עלי מאוד לבקש ממנו פתרונות אסטטיים ובכלל לדבר איתו על הנושא באופן ישיר. מכיוון שהשיניים מאוד התקצרו, ואחת אף נשברה, הוא השלים לי אותן עם סתימה לבנה שהחזיקה מעמד כבר מעל 5 שנים ולאחרונה הוחלפה באחת השיניים. לצערי פיתרון זה אינו מספק מבחינה אסטטית וגם כאמור מוגבל מבחינת העמידות (כמובן שאני מקווה שלא לחזור להרגל הנורא אבל אין כרגע לדעת).
    1. האם ישנו פיתרון "ציפוי" לשתי השיניים הקידמיות שאיננו כתרי חרסינה? האם כתרי חרסינה מתאימים או עתידים להיפגע גם הם מתופעות אותה מחלה ערורה?
    2. אני משתמשת באלמקס ג'ל ובשטיפות פה ובשנה האחרונה החלפתי גם את משחת השיניים ל"פרונמל" של סנסודין בנוסף, המליץ הרופא על שימוש בסד לילה. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות על מנת לצמצם נזקים ככל האפשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקה חומצית

הוספת תגובה

• שחיקה חומצית

ד``ר גלית כהן
    18/09/2010

השיקום האפשרי מבחינה אסתטית יצריך כתרים או ציפויי חרסינה, מחייב כמובן בדיקת התאמה יסודית. אבל כתרים מכסים על השיניים וסיכויי התפתחות העששת אף גבוהים יותר מאשר ללא כיסוי השיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו