מה זה יכול להיות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה יכול להיות?
    בתיה
    20/04/2007

שלום דר,
    יש לי שן שיש עליה כתר שמתחתיה יש סתימת שורש.
    לפני שנתיים בוצע שם חידוש ט"ש בתעלה MB.
    הרופא אומר כי יתכן ומדובר בתעלה 4 /או מעורבות טריפרקציה /או סדק אורכי.

היום קרה לי דבר מוזר:
    בשן שליד הכתר לא כואב לי אבל ב-2 שיניים אחרות (כלומר יש כתר, שן שהיא בסדר, ולאחריה 2 שיניים עם תחושת עור מציקה).
    בחיבור של 2 השיניים עם העור (אפוא שמצבר תמיד אבנית קטנה) יש לי כתם שחור לאורך העור.
    מה זה יכול להיות?
    אילו היתה שם דלקת זה גם היה צריך להיות בשן הסמוכה.

אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• כתם כהה בחניכיים

ד``ר גלית כהן
    25/04/2007

כתם כהה בחניכיים במיקום הקרוב לשן נובע פעמים רבות מ"בליעה" של פרורי אמלגם (החומר האפור המתכתי של הסתימות והמבנים) ברקמת החניכיים. זה קורה במקרים בהם שן עם שחזור אמלגם מושחזתופרורי אמלגם "נבלעים" ברקמה הסובבת. זו אפשרות אחת מיני רבות. התאור אותו תארת חסר, עדיף להבדק עי רופא שיניים.

ד"ר גלית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להסיר אמלגן שנבלע בחניכיים

שרונה
    20/12/2008

נוצר אצלי כתם אמלגן בחניכיים כתוצאה ממבנה אמלגן. החלפתי את האמלגן לחומר לבן ואני רוצה גם לנקות את החניכיים מהאמלגן. איך אפשר לעשות זאת ומי מומחה התחום? תודה, שרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמלגם טאטו

ד``ר גלית כהן
    27/12/2008

סילוק הכתם הוא כירורגי, פני למומחה לחניכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו