שן בינה - נפיחות, חום, כאבים - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה - נפיחות, חום, כאבים - דחוף
    אלין
    01/12/2007

שלום לפני כשלושה ימים הופיע אצלי הנפיחות באזור הלסת מצד שמאל, כאבים באזור עם קושי בבליעה (כמו מאבי גרון) וחום של 37.5-38. באזור ישנה שן בינה שבקעה מזמן ולא הטרידה אף פעם. פניתי לרופא שיניים הוא נתן לי כדורי אוגמנטין של 875 מ"ג פעמיים ביום לחמישה ימים. היום זהו היום השלישי שאני נוטלת את הכדורים, החום ירד במקצת ל-37 וגם הנפיחות, אך הכאב נשאר אמנם פחת גם כן במקצת. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה? אני אצטרך עקירה (כירורגית או רגילה)? אם אצטרך עקירה כירורגית האם ניתן לבצעה בהרדמה מלאה (אני נורא מפחדת)???
    בתודה, אשמח לתשובה מהירה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שן בינה

ד``ר עדי אריאלי
    04/12/2007

אלין שלום,
    דלקת סביב אזור בקיעת שן בינה מתאימה בהחלט לסימפטומים אותם תיארת, אך כמו כן דלקת גרון- ולכן יש לבצע אבחנה מדויקת למקור הכאבים.
    לגבי הצורך בעקירה- קשה לקבוע ללא בדיקה קלינית.
    ניתן לבצע עקירה כירורגית של שן בינה בהרדמה מלאה, אך האם זה מוצדק? זה נתון לשיקולך האישי. ישנן דרכים נוספות להקל על פחדיך כגון שימוש בגז צחוק או סדציה.
    בהצלחה,
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו