חייבת את עזרתכם הדחופה - שאלון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת את עזרתכם הדחופה - שאלון
    דינה
    05/12/2010

שלום לכל רופאי השיניים שבפורום! במסגרת עבודת הגשה לבגרות באזרחות אני צריכה לראיין רופא שיניים. אני אשמח אם אחד מכם יוכל לענות לי על השאלון הקצר (אל תדאגו, קרדיט מובטח ;) ). העבודה באזרחות עוסקת בסכנות שטמונות באי אזהרת הצרכנים בדוכני טעימה שיכולים להימצא זיתים עם חרצנים גם במיכל שכביכול מיועד לזיתים ללא חרצנים. השאלות עצמן נוגעות לסכנה באכילת כל סוג של משהו קשיח בתוך אוכל:

1. מהן הסכנות הטמונות באכילת חרצן (או כל דבר קטן וקשיח בתוך אוכל) לטווח הקצר/ארוך?
    2. מה תדירות המיקרה? האם באו אליך הרבה אנשים עם שן שבורה מאוכל?
    3. מה מחיר הטיפול לשן שבורה או לסתימה שנפלה?
    4. האם העובדה שאדם יידע שישנה סכנה לחרצנים תעזור למנוע מקרים כאלה?
    5. עד כמה המקרים של שן שבורה/שן נופלת/סתימה שיוצאת ממקומה נחשבים לחמורים?

תודה רבה מראש לכל מי שיענה וכמה שיותר - יותר טוב! :)

דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חייבת את עזרתכם הדחופה - שאלון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    10/12/2010

שלום דינה, תשובות קצרות לשאלותיך:
    הסכנה התמונה באכילת מוצר קשה , כשאתה לא יודע לצפות לו, היא שבר שן. שיניים עם סתימות גדולות או טיפולי שורש נוטות יותר להשבר.
    הגיעו אלי אנשים עם שבר, זו לא תופעה נפוצה כ"כ, אבל קורית.
    עלות הטיפול משתנה מאד, תלוי כמה חמור השבר. לעיתים ניתן לתקן סתימה ולעיתים השן מפוצלת וצריך עקירה ושתל. ז"א בין מאות שקלים לאלפי שקלים.
    כשאדם מודע לכך שיש חרצנים או אגןזים וכד הוא נזהר. הרי אנו אוכלים דברים קשים כל הזמן. הבעיה קורית כשהאדם מוכן ללעיסת דבר רך וניתקל בקשה.
    החומרה תלוייה במה שקרה, כפי שכתבתי קודם.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו