טיפולי שיניים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי שיניים בהריון
    רוית
    14/03/2011

שלום,
    יש לי בעיות עם שן הבינה- כאבים עזים בשן בינה בה יש סתימה.רופא שיניים אחד המליץ על עקירה מיידית, ואמר שאין פתרון אחר.
    רופאה אחרת-גם לאור העובדה שאני בשליש ראשון להריון, המליצה על עזרה ראשונה וטיפול שורש בהמשך. במסגרת הטיפול עזרה ראשונה אמרה ששמה לי "רעל" בשן שישפיע על השורש.מאז הכאב הוקל משמעותית אך השן מציקה.

רציתי לברר:
    - האם רעל זה יכול להשפיע על ההריון ומזיק להשאירו לאורך זמן בשן? עדיין מרגישה אי נוחות עד כאב בשן.
    - מה מומלץ לי לעשות בהמשך - טיפול שורש / או עקירה? גם בהתחשב בהריון.
    עד כמה שווה "להציל" שן בינה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שיניים בהריון

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים בהריון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    14/03/2011

ה"רעל" הוא חומר שיש להוציאו מהשן תוך שבוע- שבועיים, לא יותר. בלי קשר להריון.
    האם כדאי להציל את השן או לעקור אותה, לא תלוי דוקא בכך שזו שן בינה, אלא במקום שלה בלסת, ביכולת לשקם אותה, בשיניים בלסת הנגדית ועוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון- בהמשך לשאלתי

רוית
    15/03/2011

רציתי לברר למה צריך להוציא את החומר ("רעל"), ומה הנזקים שעלולים להיגרם אם לא מוציאים אותו?
    זאת כי הסיבה שעשו לי טיפול זמני הוא נסיון למשוך את הטיפולים לשליש השני. בנוסף בגלל ההריון לא צילמו אותי כך שקשה לקבל תמונת מצב מלאה על שורש השן.
    מה מומלץ לעשות במקרה זה? (שגם לא ברור אם ניתן לעשות צילומים?)

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון- בהמשך לשאלתי - תגובה

ד``ר גלית כהן
    17/03/2011

אין בעיה לעשות צילומים בודדים בתחילת ההריון, וודאי וודאי אם במרפאה יש צילומים דיגיטאליים.
    יש היום גם מכשירים המודדים באופו פיזי את אורך התעלה ובכך צריך פחות צילומים.
    החומר ששמו לך בשן ידלוף מקצה השן ועלול לגרום לנמק ברקמה. את חייבת להמשיך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו