טיפול שורש וכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש וכתר
    הילה
    23/03/2011

שלום,

לפני כשבוע התחילו לי כאבים בשן קדמית עליונה (12)

לאחר ביקור אצל הרופא נאמר לי שיש לי דלקת בשורש השן ונטלתי אנטיביוטיקה. במקביל, התיק שלי הועבר לייעוץ אצל מומחה טיפולי שורש שהמליץ על טיפול שורש עכשיו. הרופא לעומת זאת המליץ להמתין

סיימתי בנתיים לנטול אנטיביוטיקה ואין כאבים. האם כדאי לעשות טיפול שורש עכשיו או להמתין? האם ייתכן שלא אצטרך טיפול שורש אם אמתין? (יש לציין שלא רואים עששת בצילום אלא תהליך דלקתי שלא ברורה הסיבה לו). אם צריך לא לחכות, כמה זמן סביר להמתין? (התורים הקרובים הם עוד שלושה שבועות בקופת חולים)

בנוסף - הבנתי שאצטרך לעשות כתר לאחר מכן. שאלתי היא איזה כתר כדאי לעשות? אני מבינה שכתר ללא מתכת יקר יותר אך יותר אסתטי. האם הוא עמיד באותה מידה? האם אפשר לשמר את השן באותה מידה איתו? כמו כן - האם במידה ואעשה כתר עם מתכת הדבר ימנע ממני לבצ א אר איי בעתיד במידת הצורך?

והכי חשוב - הבנתי שכדי שהתוצאה הסופית תראה יפה צריך רופא בעל מומחיות גבוהה. האם נראה לך שכל רופא יכול להגיע לתוצאה יפה ואסתטית, או שעדיף ללכת לרופא פרטי
    0מאחר וגם ככה מדובר בהוצאה כספית מאוד גבוהה)?
    האם ישנה התמחות רלוונטית לעשיית כתרים? איך יודעים למי לפנות??

בנוסף - האם האסתטיקה הסופית תלויה באיך עושים את הכתר הזמני? חשבתי על מנת להוזיל עלויות לעשות את טיפולי השורש והכתר הזמני בקופ"ח ואת השאר אצל רופא פרטי.

תודה רבה,

הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש וכתר

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר - תגובה

ד``ר גלית כהן
    25/03/2011

אם היתה דלקת בשן אזי כמעט בטוח שצריך טיפול שורש, גם אם לא רואים עששת. אם מומחה לטיפולי שורש אמר שצריך טיפול שורש ודאי שצריך, זו התמחותו.
    אחכ צריך מבנה וכתר, כתר ללא מתכת הוא יותר אסתטי. התוצאה הסופית היא שילוב של מיומנויות הרופא והמעבדה. את יכולה לבקש לראות תמונות של טיפולים שבצע הרופא.
    לא ניתן להפריד בין זמני לקבוע, כי בשלב הזמני מבצעים את ההשחזה הסופית, ואף רופא לא יעבוד עם השחזה של מישהו אחר שאינו מכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו