חידוש טיפול שורש או עקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפול שורש או עקירה
    שירי
    16/04/2011

לפני כ6 שנים עשיתי 3 כתרים, שיניים טוחנות עליונות צמודות אחת לשנייה.

התחילה לי נפיחות ומוגלה מעל אחת הכתרים, ללא כאבים.
    הייתי אצל רופא שיניים(רגיל), עשה לי צילומים ומר שיש לי דלקת באחת השיניים.
    הוא אמר שלפי דעתו הסיכויים לחידוש טיפול שורש הוא קטן ורב הסיכויים אני אזדקק לעקירה ושתל.
    לאחר הביקור קראתי קצת באינטרנט ונתקלתי שיש ניתוח להסרת חוד השן, ניתוח כזה יכול להתאים במקום עקירה/חידוש טיפול שורש?
    האם דלקת באותה שן יכולה לעבור או לגרום לנזקים לטיפולי שורש שלידה?
    הרופא המליץ לי שכל עוד אין לי כאבים אז לא לגעת בשן, דבר כזה יכול לגרום לנזק רב יותר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש או עקירה

הוספת תגובה

• מומחה בשיקום הפה

ד"ר הלל ברוך
    17/04/2011

דלקת בשן כפי שאת מתארת יכולה לנבוע מזיהום שמקורו בשורש השן , בחניכיים או שילוב של שניהם.
    במידה ומקור הזיהום הינו בשורש השן ניתן לטפל בזיהום באמצעות חידוש טיפול שורש , או קיטוע אזור הזיהום באופן ניתוחי.
    היתרון בחידוש טיפול השורש הינו שמסלקים גם את הגורם לזיהום ולא רק את הדלקת שהיא התוצאה. בקיטוע האזור המודלק למעשה הגורם המזהם נותר בשן.
    כדי להחליט כיצד לפעול יש להעריך גם את המצב הביומכני של השן ולהעריך כמה חומר שן ישאר לאחר כל פרוצדורה ולוודא שהשן שתישאר תוכל לשרוד לאורך זמן ותצדיק את ההשקעה שהשקענו בה.
    לעיתים סיכויי ההצלחה אינם גבוהים ואז כדאי לשקול את סיכויי ההצלחה של שתל באזור ולהחליט אם לעקור את השן ולהשתיל או לשמר אותה.
    אני מציע לך לפנות לרופא מומחה בשיקום הפה שיוכל לבדוק ולהעריך את המצב הקיים וליעץ לך בהתאם ,כיצד לפעול.
    בהצלחה
    ד"ר הלל ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו