שן שמתנדנדת כבר שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן שמתנדנדת כבר שנים
    דורון
    06/05/2011

שלו, אחת השיניים התחתונות המרכזיות שלי מתנדנדת שנים כבר, מעולם לא יחסתי לזה משמעות, אבל לאחרונה היא החלה לזוז בצורה יותר משמעותית וכבר מתנדנדת מצד לצד ומתחילה להכאיב כאשר נוגעים בה בזווית מסויימת. חשוב לציין שהחניכיים שעוטפות אותה נסוגו, והיא נראית יותר ארוכה (מכיוון שהחלק התחתון שלה יותר חשוף עקב נסיגת החניכיים) אבל הנסיגה היא רק בשן הזו. נראה ככה ----__----- בערך...

עכשיו אני לא יודע אם השן הזו אי פעם נפלה או אם אפשר לבדוק אם היא "חלבית" או לא, אם אפילו אם זה משנה. אבל אם היא באמת "חלבית" האם תצמח שן אחרת במקומה? אני בן 27 בקרוב... השן לא עם חור, ולא שחורה, אבל עכשיו כשאני סוגר את הפה היא זזה לכיוון פנים והשיניים העליונות מתחככות בה כאשר אני סוגר את הפה, וזה גורם לכאבים. מה עליי לעשות? עקירה או לא? ואם כן עקירה, אני אזדקק לשתל או לא?

תודה, דורון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן שמתנדנדת כבר שנים

הוספת תגובה

• שן שמתנדנדת כבר שנים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/05/2011

אתה מתאר מחלת חניכיים מתקדמת בשן הזו, נקווה שלא התפשט גם לשיניים סמוכות. מצריך בדיקה, לעיתים ניתן לטפל ולעיתים צריך עקירה ושתל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו