שן 15 שנשברה לחצי . האם ניתן להצילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן 15 שנשברה לחצי . האם ניתן להצילה
    טובה
    21/05/2011

שלום. אני בת 61 ושומרת מאד על שיני. לפני כשבועיים נשברה לי שן 15 לחצי. כלומר החצי הבולט והנוגס נשבר ונשאר החלק שבתוך החניכיים. נבהלתי. רצתי לרופא שלי. היות ובני מתחתן בעוד 3 שבועות פחדתי מהרפתקה עם התנפחויות בעקבות טיפול לכן הרופא שלי עשה לי טיפול שורש והמית אותו.
    הוא מדבר אתי על השתלה. שלח אותי לסי טי . הלכתי עם זה לרופא נוסף שאיתו דיברתי על השתלה בלבד. זה דיבר על השתלה בכמה אופנים. או בפסקי זמן של הפסקות בין שלב לשלב או בבת אחת עקירה ובאותו זמן הכנסת "הדיבל " והבסיס ("הבורג")וכתר זמני.
    רופא שליש במכבי דיבר אתי על הצלת השן עם ניתול להארכת כותרת , מחכים חודש ומטפלים עם יצירת מבנה לכתר ואחר כך כתר. אינני יודעת במה לבחור. אני חולת לימפומה פולקולרית ברמה נמוכה. היום מצבי טוב ואין בכלל פעילות של המחלה. המערכת החיסונית תקינה. ידוע לי שיש צורך לקחת אנטיביוטיקה בכל שיטה. אני מבקשת לדעת: מה דעתכם, האם להציל השן או ללכת על השתלה ואם השתלה, באיזו שיטה.
    מחכה לתשובה.
    טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שן 15 שנשברה לחצי . האם ניתן להצילה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    21/05/2011

כשיש שארית שורש מתחת לחניכיים, האפשרויות הן עקירה ושתל, או (במידה וניתן) הארכת כותרת ושתל.
    אורך חיי שתל יהיה ארוך יותר, אך אם ניתן להציל את השן שווה לשקול זאת. כדי לאמר במפורש אם ניתן או לא, מחייב בדיקה קלינית ורנטגנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו