הלבנת שיניים - כאשר יש קומפוזיט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הלבנת שיניים - כאשר יש קומפוזיט
    עומר
    10/06/2011

שלום,
    אני בן 22, מעוניין לבצע הלבנת שיניים. השיניים שלי לא מאוד צהובות, הן סתם צהובות באופן "רגיל", אבל זה לא יפה ואני רוצה לשנות את זה.
    כשהייתי קטן נשברו לי החצאים התחתונים של כל אחת משתי השיניים הקדמיות, ולכן מאז יש לי שם השלמה, אני כמעט משוכנע שהיא בקומפוזיט. לפני מספר חודשים ביצעו לי חידוש של ההשלמה הזאת. נדמה לי שלמעשה החלקים החיצוניים של שתי השיניים הקדמיות מצופים בקומפוזיט - ורק מתחתיהם, לכאורה במקום לא נראה לעין, נמצאות השיניים האמיתיות, או מה שנשאר מהן (אם כי בגלל שהקומפוזיט לא אטום לגמרי אז אם מסתכלים מקרוב ומתאמצים אפשר לראות את השיניים האמיתיות שנמצאות מתחתיו).

אני כרגע בוחן אפשרות לבצע הלבנת שיניים, או באמצעות ערכה ביתית (16% קרבמיד פראוקסיד) או במרפאה - אבל הבעיה בעניין מרפאה היא הכסף - פשוט אין לי כרגע.

שאלתי היא כזאת: האם החומר שבערכה מלבין גם - וגם אם קצת פחות - את השיניים עם הקומפוזיט? אם לא - מה אפשר לעשות כדי להתגבר על דבר זה (כדי שלא יקרה מצב בו כל השיניים שלי לבנות למעט השתיים הקדמיות...)?
    בנוסף - האם בביצוע הלבנה בעזרת ערכות ביתיות אפשר לראות בעין באיזה שלב מגיעים למצב שבו אם ממשיכים בהלבנה יהיה הבדל משמעותי בצבע בין שתי השיניים עם הקומפוזיט לבין שאר השיניים?

בתודה מראש,
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים - כאשר יש קומפוזיט - תגובה

ד``ר גלית כהן
    12/06/2011

כל סוגי ההלבנה ביתיים ומרפאתיים לא מלבינים קומפוזיט.
    בהלבנה בסדים ביתיים השינוי הוא הדרגתי ואפשר לעצור כשמגיעים לצבע הרצוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו