מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקות חוזרות בדרכי השתןדור23/09/2010
שלום, אני גבר בן 32.
ב 4 חודשים האחרונים, אני סובל מדלקות חוזרות בדרכי השתן, עברתי מספר פעמים בדיקות שתן ותרבית,האורלוג נתן לי כבר 3 פעמים אנטי ביוטיקה (2 סוגים שונים) שעזרה, אך הדלקת חזרה כשבוע או שבועים אחרי, הדלקת מאופנית בצריבה קלה במתן שתן ובמתן שתן דחוף.
במקביל אני סובל מטחורים.
יש לי מספר שאלות:
1. מה יכולים להיות הגורמים לדלקת חוזרת?
2. האם יכול להיות קשר לטחורים?
3. מה הנזק הצפוי מדלקות חוזרות אלו?
תודה
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור27/09/2010תיתכן הפרעה מבנית בדרכי השתן, או חיידק עמיד שלא טופל בהצלחה, או מוקד זיהומי שזורע חידקים לדרכי השתן ויש לטפל בו
לא קשור לטחורים
אם הזיהומים אינם מערבים את הכליות לא צפוי נזק מצטבר או קבוע -אך בכל זאת יש לברר את הסיבה לזיהומים חוזרים שאינם שכיחים בגבר בגילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לאתר את המוקד הזיהומי?
דור29/09/2010תודה ד"ר
איך ניתן לאתר מוקד זיהומי שזורע חידקים לדרכי השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במתן שתן..מזלי23/09/2010
שלום רב...אימי מזה כתקופה די ארוכה 4 חודשים בערך.מתלוננת על קושי במתן שתן..שתן בטיפות מעטות..ומרגישה נפיחות וקושי בנשימה בגלל זה...בדיקת כליות יצאה תקינה..בדיקת כלי דם יצאה תקינה..דופלר תקין..אימי בת 66 שותה כדורים..לצפיפות העצם פעם בשבוע פוסאלן..וכדור לשתן בשם..דיזותיאזיד..כל יום 1 ...מה דעתך ד"ר? אימי מאוד מוטרדת ודואגת..מדוע השתן יורד בטיפות ותחושה בנפיחות וקושי בנשימה כפי שציינתי..בבדיקת שתן נשללה דלקת שתן....אשמח מאוד לתשובתך המהירה..בשם אימי הדאגנית והמוטרדת....תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור27/09/2010ההפרעות במתן שתן אינן קשורות ככל הנראה לבעיות הנשימה
קחי אותה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאבי גילו חיידק טורף בשתן אצידובקטרצצצ21/09/2010
אמרו בבי"ח למשפחתנו כי החיידק בתנומה ומסוכן לתת אנטיביוטיקה שמא תעירו.
מס' שאלות:
1. האם אכן אנטיביוטיקה תעירו?
2. מה ההשלכות ללא טיפול?
3. האם יש סכנת חיים להימצאות החיידק?
4. האם זה מדבק וכיצד?
אודה על תשובות בהקדם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור27/09/2010חסרים הרבה פרטים שנחוצים כדי לענות
מציע להפנות את השאלות אל הרופאים שמטפלים בו כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות - כאב באשכים, האם יש קשרא21/09/2010
שלום רב.
רציתי לדעת האם יש קשר בין כאב באשכים (אשך ימין ובאזור מעליו) לבין שינה במזגן והתקררות ?
את רוב שעות היום אני מבלה בתנאים קרים מהרגיל, ולצערי גם בלילה המזגן עבד ללא הפסקה וישנתי ללא כיסוי או שמיכה.
בבוקר קמתי עם כאב באשך ימין. לא כאב שמפריע לתפקד אבל מציק.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור
ד''ר אורי גור27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאירית21/09/2010
אני סובלת מתכיפות במתן שתן וקמה מספר פעמים בלילה.
עשיתי מספר בדיקות שתן ויצא תקין אך אני חוששת שאולי תוצאת הבדיקות לא אמינה
מאחר ונאמר לי שצריך לבדיקה שתן ראשון של הבוקר שהוא מרוכז יותר והשתן שאני נותנת בבוקר הוא לא ראשון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור27/09/2010אם הבדיקה תקינה - מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתפקוד מיניIdo21/09/2010
שלום,
אני חושש שיש לי בעיה בתיפקוד המיני. אני בן 23 ללא רקע רפואי בעיתי.
לפני 10 חודשים סבלתי מקשיים להשיג זיקפה איכותית עם שני בחורות שקימתי איתם יחסים, ברמה שהסקס נפסק באמצע. ולא רק בזמן סקס אלא כמעט ולא הייתי מגיע לזיקפה (רק במקרה של אוננות וגם אז זה לא היה זיקפה איכותית כמו שהייתה לי בעבר).לא הרגשתי איזשהו מתח פסיכולוגי.
ולאחר מספר חודשים פגשתי בחורה שהתחלתי לצאת איתה, הלילה הראשון היה בעיתי קצת ובעזרת ויאגרה (זה היה הנסיון הראשון והאחרון שלי) קימנו יחסים כמו שצריך, ולאחר אותו לילה לא נזקקתי לכדורים או משהו ותוך מספר ימים של קשר חזרתי לתפקוד נורמאלי כמו שהיה לי בעבר.
לפני חודשיים התפצלו דרכינו (לא נפסק הקשר, הפרידה נוצרה עקב טיול) אני חש שמצבי הדרדר שוב, אני חובה פחות תופעות של זיקפה אקראיות (כמעט ובכלל לא) ןאני מרגיש שונה, יותר דומה למצב בו הייתי לפני שהכרתי אותה מאשר התקופה הנורמאלית שהייתה לי איתה או לפני שנה.
אני פוגש אותה עוד שבועיים שוב ןאני קצת לא יודע איך להיערך לכך, האם יש צורך שאני ישתמש בעזרים? כמו מה התופעה נראית (בעיה הורמונאלית? פסיכולוגית? יש צורך להיבדק אצל מומחה כשאחזור?).
אשמח לכל מידע אפשרי. ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור27/09/2010כיוון שלסרוגין מופיעות זקפות נורמליות וללא עזרים, נראה כי הבעיה בעיקרה פסיכולוגית.
יכול להשתמש בתרופה אם מגבירה את בטחונך.
ככל הנראה תוכל גם להסתדר בלי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני20/09/2010
אני סובלת מתכיפות ודחיות במתן שתן ומטופלת בדטרוזיטול.
מאחר ואני גם קמה מספר פעמים בלילה ולא יכולה כך לתפקד אני מעונינת מדי פעם לקחת לפני השינה כדור הרגעה כמו ואבן.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר אורי גור20/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותדני19/09/2010
שלום רב.
עברתי אולטרא-סאונד אשכים. מצותת את התוצאה.
בראש האפידידימיס הימני הודגמה ציסטה בגודל 2.0*6.0 ס"מ.
בראש האפידידימיס השמאלי הודגמו ציסטות בקוטר עד 1.1ס"מ.
באשך ימני נצפה הרחבת הטובוליס בRETE TESTIS
באשך שמאלי הודגם ממצא ציסטי פריפרי בקוטר כ-0,5ס"מ.
בסקרוטוס הימני נצפה וריקולציה יחסית קטן.
אין עדות להידרוצלה.
האם זה מחייב ניתוח או לא. יש לציין שאין לי שום כאבים.
תודה דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010הממצאים אינם מחייבים ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהשני19/09/2010
האם רווהטינקס יכולה להקל במצב של תכיפות ודחיפות במתן שתן וכאב בשלפוחית?
האם יש תופעות לוואי ומה המינון המומלץ?
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010לא מוכר לי השימוש ברווטינקס לבעיות שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך לא במקוםאיציק19/09/2010
כבר הרבה שנים שהאשך הימני שלי יותר "גבוה" מהשמאלי, בתקופה האחרונה שמתי לב שהוא גם נוטה קדימה...נראה כאילו האשך לא נמצא במקומו הטבעי, אני מרגיש לעיתים תחושה של אי נוחות באשך.
האם זה יכול לגרום להפרעות במתן שתן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור20/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתן.ג'ני18/09/2010
שלום שמי ג'ני ואני בחורה צעירה בת-23 שמרבה בפעילות ספורטיבית, סבלתי בילדותי ממחלת הרפלוקס, לאחר טיפולים רבים עברתי ניתוח לתיקון הרפלוקס. בהתחלת פעילותי המינית התחלתי ליסבול מדלקות חוזרות בדרכי השתן, בעיה זו מטופלת עי מתן אנטיביוטיקה...ויוצא שמאז היותי בת 18 אני מקבלת אנטיביוטיקה ללא הפסקה כמעט וזה נראה לי לא הגיוני...אני מחפסת עזרה מאוד הרבה זמן, איך אפשר לטפל בבעיה זו בדרך שונה מקבלת אנטיביוטיקה, שתיית חמוציות ושתייה מרובה בכלל. אני אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי ע"י הפנייה לרופה מומחה טוב.. שלא יתייחס לבעיה זו כעוד בעיה נשית בדרכי השתן, או ע"י אמלצה שלך לאפשרויות טיפול אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010אפשר טיפול מונע סביב קיום יחסים
גם להקפיד על היגיינה נכונה
לא יכול להמליץ על מומחה מסוים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה וSHBG נמוך ..ארז17/09/2010
שלום לכולם,
בתאריך 06.09, ביצעתי בדיקות דם כלליות שמתוכם בדיקות טסטוסטרון, תפקוד הכבד והכליות.
בבדיקות נמצא כי ה-TSH שלי גבוה .. (0.35 - 4.20) ואצלי נמצא כ-4.92 (גבוה יחסית).
ובבדיקה אחרת נמצא כי SHBG אצלי נמצא נמוך (24.0 - 180.0) ואצלי נמצא כ-19.2
הקטע הוא שאני צורך גם דיאנבול, אבל הבנתי שהתופעות שלו דווקא להיפך, "חרמנות יתר" (סליחה על המילה), ואני בידיוק מרגיש כרגע ההיפך.
התחלתי עם הדיאנבול רק לפני כארבעה ימים.
קבעתי תור לאנודקרינולוג, אבל הוא רק ב-5 לאוקטובר.
האם עליי כעת להפסיק, או שניתן להמשיך את הדיאנבול למסת גדילת השריר ?!
האם יש סיכון בבדיקות האלו ?!
הנני בן 23, ספורטאי, ועוסק בפעילות גופנית רבה (חדר כושר, ואירובי).
מה יכולים להיות המאפיינים לבעיה זו ?!
האם יש בשני המקרים הללו בבדיקות סיכון כלשהו ?!
איך ניתן לפתור אותן (בדרך טבעית), שיחזרו למצב הנורמלי שלהם ?!
האם חובה לראות אנדוקרינולוג ?!
בתודה, והמשך שבוע טוב לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010הסטיות מערכי הנורמה אמנם קטנות, אך בכל מקרה רצוי שתפגוש אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבצע ניתוח לבריחת שתן לגבררונית16/09/2010
האם ניתן לבצע ניתוח לבריחת שתן לגבר בגיל מבוגר ? אבי בן 85 אדם רזה , ללא לחץ דם גבוה וגם לא סוכרת , ייתכן שסובל מגאות (לא ודאי). אדם שהיה קם ב4 בבוקר לבוסתן ומטפל בגינה , בחקלאות , עצמאי .כרגע אין לו שליטה על השתן ומרטיב את הטיטול והבגדים והשמיכות . שאלתי היא האם ישנה דרך לטיפול בבעיה ? קראתי באיזה שהוא מקום שניתן לעשות ניתוח האומנם? בכל מצב? אשמח לקבל תשובה מפורטת או קישורים דומים בתודה מראש רונית,
ד''ר אורי גור20/09/2010ישנם ניתוחים לבריחת שתן בגבר
ראשית יש לאבחן את הבעיה והסיבה שבגללה אביך מרטיב
יכולה לחפש באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמתאורי16/09/2010
שלום רב,
אני בן 33 וסובל מאז שהתחתנתי בשפיכה מוקדמת. הדבר מאוד מפריע. בממוצע, אני פולט תוך 30-60 שניות. יש ימים שגם עצם החדירה גורמת לפליטה.
אני נסיתי מלא "פתרונות" שלא הועילו: נסיון לשיטה על הנשימה, אימון שרירים, זיהוי נקודת על חזור... הפתרון הסביר יותר שמצאתי הוא שימוש בקרם "אמלה - Emla" או " STUD 100" שמרדימה את האיבר חלקי. היתרון, דחיית השפיכה ב- 3-4 דקות. החסרון, ירידה בתחושה ולפעמים, גם אצל אשתי.
הבעיה היא שיש לי רגישות גדולה בקצה של הפין, וכל התרגילים למיניהם לא הצליחו, כך שלראות עוד סקסולוג ולשמוע את אותם הדברים, זה עולה כסף וזה לא עוזר!
האם יש פתרון לזה על ידי זריקה להורדת הרגישות או ניתוח? האם יש תרופה שלטווח ארוך עוזרת?
תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר אורי גור20/09/2010אין זריקה או ניתוח.
ישנן תרופות יעילות הנלקחות לפי צורך או לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעת מתן שתןרחלי15/09/2010
שלום
מעוניינת להבין תשובת מעבדה
מזה שישה ימים כאבים חזקים מאוד בעת מתן שתן
ביום ראשון בדיקת שתן ותרבית התחלתי אנטיביטיקה צפורל מעט הקלה בכאבים
היום קיבלתי את התשובה:Escherichia coli
100,000 CFU/ml - מ לודג
הכאבים פחתו אך מה משמעות של חיידק זה?
לתשובתך אודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010דלקת בדרכי השתן - חיידק זה הוא החיידק השכיח ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)