מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דם וצריבה בשתןרונן14/09/2010
שלום, אני נער בן 17. לפני כמה חודשים היה לי בעיה של צריבה בשתן למשך כשבוע וכתוצאה מכך היה לי דם עם השתן וזה היה חד פעמי ולאחר יום אחד אחרי הדם בשתן נבראתי וכבר לא צרב לי כלום....האם יש מצב שזה מחלה קשה או סתם משהו שעובר? אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010מציע לפנות לבדיקת רופא - דם בשתן אינו מאורע שמאפשר לעבור לסדר היום כאילו לא קרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה כלליתאלי14/09/2010
מקוה שזה הפורום הנכון... לאחרונה הופיעו לי נקודות לבנות על אבר המין, בחלקו התחתון.. למה זה קשור ? בעיה מסוימת ? אולי זה שיגרתי ? נא ענו בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010קצת מקשה לענות ללא תיאור, תמונה, בדיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת הזרע.12332114/09/2010
קראתי כאן שאם הזרע לא משפריץ זו לא בעיה, וזה לא מראה על בעיה בו.
רציתי לשאול- האם לא יכולה להיות בעיה בכך שהזרע לא נכנס לעומק הרחם, מה שמקשה על הריון?
עוד דבר- מה יכולה להיות הסיבה בגללה הזרע לפעמים משפריץ ולפעמים "נוזל"?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010לא מהווה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA וטסטוסטרוןמיכה14/09/2010
שלום רב
אני בן 59 מטופל בזריקות טסטוסטרון באופן קבוע
בבדיקות הדם שלי התגלתה עליה ברמת PSA מבערך 3 לבערך 5.5 תוך 4 חודשים
הרופא ציין ערמונית קטנה תקינה
בכל זאת שלח אותי לבדיקת US עם ביופסיה של הערמונית.
האם העליה ברמות PSA לא יכולה לנבוע כתוצאה מזריקות הטוסטוסטרון ?
האם הבדיקה הכרחית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010יתכן.
אבל גם 3 זה מעט חריג.
התייעץ עם הרופא שלך לגבי האפשרות לדחות את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיקפה.ויקטור14/09/2010
שלום דוקטור. אני בן 35 בריא , ספורטאי ומנהל עורח חיים בריא, ואני סובל מגיל 20 בערך מבעית זיקפה . הזיקפה לא מספיקה לקיים חדירה באופן רגיל. דם , אומנם , מגיע לאיבר אבל מהר בורח כך שזיקפה לא ארוכה וגם לא חזקה מספיק. פניתי לפני כמה שנים לרופאים וקיבלתי המלצות לטיפולים גם של כדורים כמו וויאגרה או סייאליס. ומכיוון שאלה כדורים מאד חזקים בתופעות לווי , לא יכולתי להשתמש בהם כרגיל. כמו כן גם קיבלתי טיפול של זריקות לתוך הפין לפני קייום יחסי מין. וזה מאד עוזר ....אבל זה עובד זמן מאד מוגבל ולמעשה מעמיד את האיבר המין ללא גירוי מיני בעצם. אז לעורך זמן חשתי שזיקפה וגירוי מיני לא באים אחד בעיקבות השני ...וזה גורם לאפאטיה, בילבול מיני כללי . וחוסר טעם וחשק ככלי. אני לא נמצא כעת במערכת זוגית כל שהיא . ושאלה , מה לעשות . ? זה הפך כל העסק למכני לגמרי , אני צריך לסתובב עם מזריק עמי כל הזמן . כבר לא יודע מה בא בעיקבות מה??האם לשמור דבר כזה בסוד מבת הזוג האפשרית? האם יש טכנולוגיות חדשות בעולם ?
ד''ר אורי גור20/09/2010חשוב לברר מה הסיבה להפרעה בזקפה , למשל עם סונר דופלר של הפין
לצערנו טכנולוגיות חדשות מעבר למה שהזכרת - לא קיימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תשובהגולן13/09/2010
יש לי כאבים באיבר המין בזמן זיקפה ללא הפרשות,צריבה או חבלה כבר חודש ימים הנני סובל מה הסיבה?אשמח אם תענה בהקדם תודה.
ד''ר אורי גור20/09/2010לא ציינת את גילך
אם סובל פנה לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באשךא13/09/2010
דר' שלום רב,
אני בן 27, בריא בד"כ. לפני מספר שבועות גיליתי בליטה באזור ראש האשך. בדובר בבליטה קשה למגע בקוטר של כחצי סנטימטר, לא מכאיבה. אציין גם כי חשתי בכאבים באותו האשך לפני מס' חודשים. הכאב עבר מעצמו לאחר מספר ימים, ולא זכור לי מקרה של טראומה לאזור. רופאת המשפחה הפנתה אותי לביצוע אולטראסאונד ויעצה לפנות לאורולוג לאחר שיתקבלו התוצאות. התור שנקבע לבדיקה הוא בסוף אוקטובר ומעט מתריד אותי להמתין אם זה זמן כה רב מבלי שהממצא נבדק. רציתי לשאול האם יש מקום לפנות לאורולוג לפני האולטרסאונד, והאם לדעתך הממצא מצריך בדיקה דחופה יותר.
תודה רבה מראש ומועדים לשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור13/09/2010כן.
בחשד לגוש באשך יש לבצע בדיקה בהקדם.
כדאי גם בדיקת אורולוג אפילו לפני אולטראסאונד שיוכל להעריך את דרגת החשד לממצא מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה ?אביב13/09/2010
"בראש האפידידימיס הודגם מבנה ציסטי בקוטר 0.5 ס"מ.
האם יתכן שזה מחובר לאשך או בהכרח "מטייל" בתוך שק האשכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור13/09/2010האפידידימיס הוא מעין "זנב" של האשך. מבנים ציסטיים בו שכיחים וחסרי משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש חזק לאחר אוננותאסף12/09/2010
שלום, אני בן 17. לא מזמן התחילה אצלי תופעה מוזרה..
אוננתי כהרגלי באחד מן הימים והתמתחתי והגעתי לשיא של הגמירה , כמה ימים לאחר מכן שאוננתי שוב.. ישר אחרי הגמירה הרגשתי כאב ראש עצום לכמה דקות.. יום למחרת זה גם כן הופיע לזמן קצת יותר ארוך, בערך 20 דקות.. והיום בבוקר כשניסיתי.. זה הופיע בצורה משמעותית ביותר.. זה היה חזק מאוד וזה עוד לא הפסיק, מ 10 בבוקר עד עכשיו 10 וחצי בערב.. ואני עדיין מרגיש כאב קל בראש...
מה זה?? אני נורא מפחד ואני לא רוצה לקפוץ ישר ליעוץ רפואי כי אז צריך לידע את ההורים ולא כל כך נעים לי לדבר איתם על נושאים כמו אוננות.. זה משהו מסוכן?
תודה מראש לעונים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור13/09/2010הפסק למספר ימים.
בדוק לחץ דם במנוחה - יתכן ומדובר בעליית לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אסף14/09/2010אין לי אפשרות למדוד לחץ דם בבית , אבל מה שכן אני יכול לאמר שבאמת אחרי שגמרתי הרגשתי את הדפיקות שלי מגיעות למוח... וד"א הכאב ראש הזה נשאר לי גם היום, יום למחרת. ברמה הרבה הרבה יותר נמוכה אבל זה קיים.
עכשיו בתור ילד , שלא הספיק הרבה בחיים שלו, ואני לא יודע מה זה.. אני קצת מפוחד, שזה לא איזה משהו מסוכן , משהו שקשור לערמונית או לאשכים,
לדעתך, לפי מה שאני מתאר זה משהו רציני או שזה יחלוף לי מתי שהוא אם אני יקח הפסקה קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור20/09/2010לא סביר שקשור לערמונית או לאשכים
נסה להפסיק ולנוח - כנראה שיחלוף לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד גדל הפין בגיל 27 ?ארנון10/09/2010
לצוות המומחים שלום.
איני יודע אם זה הפורום המתאים לשאלה אך אשמח אם מי מהמומחים יוכל לענות לי על השאלה.
אני בן 33 כיום. ועד גיל 27 בערך היה גודל הפין שלי במצב זיקפה 8 וחצי ס"מ והעובי כ-7 וחצי ס"מ
[ בגלל הגודל הקטן והתסכול העצום אני נהגתי למדוד אותו מדי פעם, בתקוה שיגדל מתישהו ]
דבר זה גרם לי לצער רב וחוסר ביטחון ביחסיי עם נשים כמו גם תסכול ולא אחת העירו לי נשים לגבי היות הפין קטן. חלקן מתוך תמימות וחלקן מתוך רשעות.
מסיבה בלתי ברורה ובלתי ידועה לי בסביבות גיל 27 העירה לי ידידה קרובה כי היא שמה לב שהפין שלי גדל. ואכן גם אני שמתי לב לכך והחלתי לעקוב אחרי הדבר אשר לדעתי הבלתי מקצועית הינה חריגה ויוצאת דופן ואיני יודע אם כלל מוכרת בעולם הרפואה.
סופו של דבר הפין גדל והתעבה במשך תקופה של שנה לערך והגיע לגודל של 19 ס"מ אורך ו-14 ס"מ עובי [ כלומר ההיקף ]
[ במאמר מוסגר אציין כי יש לי תמונות אותנטיות של לפני ואחרי ]
ראוי לציין ולהדגיש כי אף איבר בגופי לא השתנה בגודלו באותה התקופה ואך איבר המין גדל והתעבה. והוא בלבד [כך שעד כמה שידיעתי מגעת אין מדובר בהפרשה של הורמון הגדילה שמשפיע כידוע גם על התפתחות איבר המין.]
שאלותי למומחים הן :
1 . האם תופעה זו מוכרת בעולם הרפואי ?
2. האם יש השפעה לכך שכל הזמן רציתי וקיוויתי שהפין יגדל, כך שלמעשה הייתה פה השפעה פסיכוסומאטית ולכן הוא גדל ?
3. האם יש למי מהמומחים הסבר לתופעה זו ? כל הסבר יתקבל בברכה . ואם התשובה לא ידועה למומחים/מומחיות אשמח להפניה למקום המתאים.
תודה על תשובתכם
ארנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
ש23/11/2011גם אני רוצה נס כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור12/09/2010תופעה לא מוכרת
הפין לרוב מפסיק להתפתח עם תום ההתפתחות המינית בגיל ההתבגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה באשכים עקב שהייה במים מלוחיםבדוי10/09/2010
כשאני נמצא בריכוז מים מלוחים גדול כלומר ים המלח שורף לי ממש שק האשכים למה זה? ואיך מטפלים בדבר כזה?
ד''ר אורי גור12/09/2010שטוף במים מתוקים לאחר הרחצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפנצילין וטיפול בדלקת דרכי..מיה10/09/2010
השתן, יש לי דלקת וקיבלתי טיפול של שלושה ימים בזינט, אני אלגרית לפנצילין, האם יש סיכון?
ד''ר אורי גור12/09/2010קיים, אם כי נמוך.
תלוי במה התבטאה האלרגיה.
התייעצי ברופא שרשם את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק וזקפהאביב10/09/2010
חג שמח ושנה טובה
בן 59 בריא בד''כ פרט ל-י''לד מאוזן היטב
תרופות קבועות-cilaril+ 5+12.5
cardiloc 1.25
lipitor 20
מזה כ-3 שנים חווה ירידה בחשק מיני ןבעיות זקפה
בינוניות עד קשות
האם תוצאות בדיקת testestoron כלהלן לתת מענה
חלקי או מלא לבעיה:
tt 28.10 nmol/l
free t 50.10 pmol/l
בתודה
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר12/09/2010הטסטוסטרון-לפי מה שהבנתי מתשובתך-נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן מרובהZZZ10/09/2010
שלום,
אבי בן 60 ובתקופה של החודשים האחרונים הוא מתלונן על כך שהוא צריך לתת שתן מספר פעמים בלילה (משהו כמו כל שעתיים).
אבי סובל מלחץ דם גבוה ומטופל בכדורים שאותם לוקח רק בבוקר.
אני חוששת שיכול להיות שזה סרטן הערמונית.
מלבד זאת אין לו עד לבדיקות האחרונות בעיה של סוכר, הוא אוכל בריא (רזה כ-20 ק"ג בשנה האחרונה- אגב אולי זה בגלל אכילה מוגברת של ירקות?)
ועושה הליכה של כשעה כ-3-4 פעמים בשבוע.
הוא אומר שזה מפריע לו על איכות השינה ואז הוא עיף כל היום ומצד שני הוא גם מאוד מפחד כי חושש שזה סרטן.
אין לנו מקור של סרטן הנערמונית במשפחה אלא סרטן הכבד.
מה הסבירות שזה סרטן??
אשמח לתשובתך.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור12/09/2010סבירות נמוכה שסרטן הערמונית גורם להפרעות במתן שתן.
גם הגדלה שפירה יכולה להפריע ולגרום לתופעות האלו. בסבירות גבוהה בהרבה.
עליו לפנות לרופא ולהיבדק - לקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותאוהד08/09/2010
שלום !
יש לי וירקוצלה באשך השמאלי.
שאלתי היא האם אוננות עם שמן תינוקות/סבון יכולה לגרום נזק לאיברי המין בכלל ולאשכים בפרט.אני מבקש שתציין עבור השמן ועבור הסבון מה דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור12/09/2010לא גורם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)