מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום , לגבי "קיגלים", תרגילים ל PCג'וני23/06/2008
אני מבצע את התרגילים כחודש,
ורואה שיפור רציני
רציתי לשאול לדעתך על תרגילים אלו
באיזו תדירות אתה ממליץ לבצע אותם?
האם להתייחס ל pc ככל שריר אחר בגוף?
האם יש סיכון בביצוע התרגילים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'וני
ד''ר נחום זילבר24/06/2008המשך בביצוע התרגילים אין בהם סיכון ורק תועלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהום בשתן והסרת השחלות022/06/2008
האם יש קשר??האם בעקבות הסרת השחלות ייתכנו דלקות חוזרות ומדוע??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0
ד''ר נחום זילבר22/06/2008בעיקרון אין קשר, אלא אם כן קרתה פגיעה קלה במערכת השתן במהלך הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי השתןא22/06/2008
מזה כשלושה שבועות אני חש בצריבה בעת מתן שתן (בעוצמה משתנה-בבוקר יותר צורב ובמהלך היום פחות צורב). יש לציין כי הצריבה הינה ברמה נסבלת אך מהווה מטרד מתמשך של 5 דקות לאחר מתן שתן.
כפי שזכור לי הדבר החל לאחר רכיבה ארוכה ומאומצת על אופניים.
אשמח לשמוע דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר22/06/2008יתכן וישנה דלקת במערכת שתן תחתונה. אצל רוכבי האופנים יתכן ומדובר בדלקת- באזור הערמונית ושלפוחיות הזרע- על רקע חיידקי או ללא חיידקים. הגבר שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה וסכרתמיכלי22/06/2008
שלום ,
רציתי לדעת איך בוחרים סוג של ויאגרה ? נהאם זה מתאים לחולה סכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ובעיות זקפה
ד''ר נחום זילבר22/06/2008סכרת הינה מחלה הפוגעת בכלי הדם הקטנים ובעצבים בגוף ובין השאר נפגעים כלי הדם והעצבים באזור איבר המין.
עקב זאת ישנן הפרעות בדרגות שונות בתפקוד המיני. הרופא המומחה המטפל בבעיות אלה שומע את המטופל ובודק אותו ומחליט איזה טיפול תרופתי לתת למטופל הסוכרתי. לעיתים, אם המטופל לא יגיב לתרופות אלו ניתן לעבור טיפול זריקתי היעיל מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Specific Gravity.חגי22/06/2008
שלום ד"ר
רציתי לדעת מה בודקת בדיקת Specific Gravity בשתן
והאם ערך של 1.021 נחשב תקין ( בן 38 )
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד''ר נחום זילבר22/06/2008בודקת משקל סגולי של השתן. תשובה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהאבי21/06/2008
בבדיקת US אשכים ובבדיקה "עי אורולוג התגלה לי וריקוצלה מינימלי משמאל עם היפוך של כיוון הזרימה. כמו כן במבחן מאמץ נשימתי קוטר מירבי של הוריד בולסלוה עד 0.33 ס"מ.
בדיקת דופלר - זרימת דם עורקית בשני האשכים. (האם זה לא סותר את זה שיש לי כיוון בהיפוך הזרימה ? )
השאלה שלי היא האם וריקוצלה נגרמה לי ממשהו ? כי בעבר עשו לי US ולא גילו את זה.
אם כן ממה זה נגרם וממה עליי להמנע כדי לא להחמיר את זה ?
נאמר לי שכרגע הוריקוצלה שיש לי לא משמעותית ולא יכולה לפגום לי בזרם , אך לחזור על US שוב עוד חצי שנה. אני לא רוצה לעשות דברים שיחמירו תמצב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר22/06/2008זהו וריקוצלה מינימאלי. אין סתירה בין הבדיקות.
אין אפשרות למנוע או להחמיר וריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי , והאם
אבי22/06/2008זה נכון מה שאמרו לי שוריקוצלה מינימלית כמו שיש לי היא נפוצה (לי האורולוג אמר שיש את זה לכשליש מהגברים בעולם) ושהיא לא יכולה לפגום בזרע ?
תודה שוב
נ.ב - מוזר שאתה אומר שהיא לא יכולה להחמיר. אם ככה למה אמרו לי לחזור על ה US שוב עוד חצי שנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתשי21/06/2008
ד"ר שלום
האם החדרה של ויברטור על בסיס סבון נוזלי דרך פי הטבעת יכול לגרום לנזק בערמונית או לדלקת שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר נחום זילבר22/06/2008אם לא נעשה באלימות או בכח אין סיבה לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-שאלה נוספת
שי22/06/2008האם יכולים לעבור בצורה שתיארתי ( החדרת אביזר מין לפי הטבעת) חיידקים מפי הטבעת לתוך הערמונית
ע"י כך שאני מבצע פעולת חדירה וכאילו דוחס חיידקים שיש ברקטום לערמונית?
תודה וסליחה על התיאור-אני חדש בתחום וקצת דואג...(לשאר המחלות כבר קראתי ויודע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
ד''ר נחום זילבר24/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפילוקוקוס אאוראוס בדרכי השתןרני20/06/2008
שלום
קיבלתי היום תוצאות בדיקת שתן, לאחר שהיו לי שבועיים כאבים באגן ובאשכים ובגב התחתון, הרגשת אי נוחות בחלק התחתון, כובד על הרגלים ועייפות יתר...
התוצאות אומרות שיש לי דלקת בדרכי השתן ושם החיידק סטפילוקוקוס אאוראוס אני מקבל דיספטיל פורטה בקר וערב
רציתי לדעת על החיידק הזה , אם זה משהו מסוכן והאם אני יכול להדביק גם את אחותי הקטנה שאני מחליף לה טיטולים.
האם זה חיידק נדיר?? ומסוכן?
תודה רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רני
ד''ר נחום זילבר22/06/2008כל התלונות שציינת לא מדברות על דלקת בשתן .
האם בבדיקת השתן יש כדוריות לבנות/ לויקוציטים?
אתה יכול להחליך חיתולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר זיקפת בוקר, וטיפול הורמונליגולן20/06/2008
שלום ד"ר זילבר,
אני בן 22 ואני אף פעם לא מקבל "זיקפת בוקר" כשאני מתעורר. האם זה מעיד על איזושהי בעיה?
כפי שהרופא שלי אומר ההורמונים שלי תקינים.
עוד משהו מוזר זה שבקושי יש לי שיעור על הפנים. אני אפילו לא צריך להתגלח.
האם לדעתך מומלץ לעבור טיפול בטסטוסטרון למרות שהוא תקין בדם? והאם מותר לרופא להביא במצב הזה?
תודה!
בברכה, גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולן
ד''ר נחום זילבר22/06/2008הייתי ממליץ שתבקש לעבור בירור אצל רופא אנדוקרינולוג בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר ופוריותלולא20/06/2008
האם לייזר במפשעה פוגע בפוריות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולא
ד''ר נחום זילבר22/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באיבר מיןאלכס20/06/2008
שלום.
יש לי על האיבר המין סוג של נקודות עור שנשארו אחרי הברית מילה וזה גורם "לאיבר" שלי לראות דיי מגעיל.
וזאת אחת הסיבות שהחברה שלי עזבה אותי...
יש אפשרות כל שהיא להוריד אותם בניתוח כירורגי?
ועוד דבר אם אני עולה\יורד במשקל זה משפיע על האיבר המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
ד''ר נחום זילבר22/06/2008שינוי במשקל לא משפיע.
לגבי הנקודות פנה לכירורג פלסטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית זיקפהיריב19/06/2008
שלום ד"ר אתה יכול אולי לעזור לי יש לי בעיה כבר יותר משנה אין לי זיקפה אני נשוי פלוס 2
ואני סובל מחוסר אונות אין לי חשק מיני ואישתי לא רוצה אותי בגלל זה
מה אתה מציע לי לעשות ?
האם יש טיפול לבעית הזיקפה ?
האם אוכל לטפל בזה בטיפוןל של תרופה או כל טיפול אחר הידוע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריב
ד''ר נחום זילבר22/06/2008לא ציינת את גילך אולם כאשר ישנה בעיה כמו שאתה מספר עליה לא צריך להמתין שנה. פנה לרופא מומחה המטפל בכך והוא יבצע בדיקות לאבחון מקור הבעיה וימליץ על טיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בציפרודקסמיכל19/06/2008
יש לי דלקת בדרכי השתן. אחרי שלושה ימים של נטילת macrodentin , עדיין יש לי מעט חום. רופא המשפחה החליף לי את הכדורים ל-ציפרודקס. בדף ההנחיות כתוב שמתאים לדלקת בדרכי הנשימה. אינני יודע אם להחליף או לא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר22/06/2008ציפרוסקד עוזר מאוד גם בדלקות בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ19/06/2008
שלום,
אני בת 19, לפני חודשיים אובחנה אצלי קוליטיס כיבית.מטופלת בראפאסל, אימורן,סטרואידים,לנטון וברזל.
לפני כמה ימים שמתי לב לדם בשתן( לא שתן רגיל עם טיפות דם אלא ממש השתן אדום כהה מאוד-מזכיר כמעט חום).בנוסף שמתי לב לקצף בשתן.
בפעם נוספת שמתי לב שהשתן כאילו שוקע (לא מתערבב עם המים באסלה).
מה זה יכול להיות?האם יכול להיות קשר למחלה שלי?
והשאלה שהכי מטרידה אותי- האם בגילי זה יכול להוות סימן לסרטן כלשהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- אין לי שום כאב\צריבה
מ19/06/2008אין לי שום כאב\צריבה בעת מתן השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ
ד''ר נחום זילבר22/06/2008יתכן שמדובר בדלקת כיס השתן- ציסטיטיס שלעיתים כמו שהיא מופיעה היא נעצמת ולעיתים אף ללא טיפול.
אולם, עקב הקוליטיס שהתפרצה לאחרונה והתרופות שאת מקבלת - פני בהקדם לרופאך וספרי לו על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך מקובע?רונן19/06/2008
האם הגיוני שאשך תותב אמור להיות מקובע מכלפי מעלה ולא לרדת לשק האשכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר נחום זילבר22/06/2008זה לא עניין להיגיון. לעיתים התותב נמצא יותר בחלק העליון של הסקרוטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוא אמור לרדת לשק האשכים או לא?
רונן23/06/2008כמו כן האם הוא אמור להיות כ"כ קשיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר נחום זילבר24/06/2008רק בעתיד נדע את מיקומו הסופי. כן הוא מעט קשיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)