מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריבה בשתן-דחוףאביב15/07/2008
לפני כחודשיים קיימתי מגע מיני לא מוגן ולאחר מספר ימים החלה צריבה בשתן שהתחזקה עם הזמן.הצריבה מופעיה לאחר מתן השתן ונמשכת כ 2 דקות.טופלתי חודש שלם ב 4 סוגי אנטיביוטיקה אולם זה לא עזר(כנראה בלל האנטיביוטיקה נוצרה לי גם פיסורה בפי הטבעת) התיאשתי מהרפואה. איך אני ממשיך כעת כדיי לפתור את הבעיה מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביב
ד''ר נחום זילבר17/07/2008האם עשית בדיקת תרבית של ההפרשה או של השתן או שך הזרע?
בד"כ אם זו מחלת מין הטיפול הוא הזרקה תוך שרירית חד פעמית של אנטיביוטיקה חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה בשתן
אביב18/07/2008עשיתי בדיקות שתן וזרע ולא נמצאו חיידקים.אולם ביום יום יש לי הפרשות ולאחר מתן שתן יש לי דליפה.ובזמן האחרון החלו גם כאבים בצדדים במותניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
ד''ר נחום זילבר23/07/2008אם יש כאבים במותניים בצע US של הבטן.
אם יש הפרשות-יש לקחת תרבית ישירה מהחומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוראאא15/07/2008
מה עשויה להיות הסיבה לתחושת קור באיבר המין המביאה לכיווצו ולתחושה לא נעימה. ההרגשה היא שהפין קר למרות שבשאר הגוף חם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפי
ד''ר נחום זילבר17/07/2008זאת תחושה שמתרחשת וחולפת. זו אינה סיבה פיסיולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיותם14/07/2008
היום במהלך פעילות ספורט חשתי כאב באיזור המפשעה/אשך ימין -שתי דקירות חזקות וזה פסק. מאז אין לי כאבים יותר. יש חשש לתסביב אשך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותם
ד''ר נחום זילבר17/07/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לזקפה!רועי14/07/2008
אני בן 17, כשהפין שלי בזקפה הוא עולה למצב של 90 מעלות אבל החצי הקיצוני שלו נוטה קצת כלפי מטה במקום כלפי מעלה כמו בדרך כלל. הוא כאילו קצת מקומר. הבנתי מפורום אחר שזה איזה בעיה של עקמת בפין. רציתי לדעת אם זה בעייתי או מסוכן ואם תהיה לי בעיה לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר נחום זילבר17/07/2008זה לא בעייתי. לא מסוכן לקיים יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע אשך וכאביםאייל14/07/2008
לפני כמה חודשים ביצעו לי קיבוע באשך לאחר שהשני הסתובב ונכרת יש לציין כי יש לי כאבים עמומים (חלשים, שמופיעים לעיתים) באיזור הקיבוע או כאשר אני נוגע בו... האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר17/07/2008אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהאריק14/07/2008
האם יש לך ידע כמה אחוז ילדים בעולם נולדים מהולים מלידתם? לא היפוספדיאס אלא מהולים לגמרי? או בארץ כמה אחוז והאם יש גם גויים שנולדים מהולים ? והאם זה נחשב למום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
ד''ר נחום זילבר17/07/2008נימול מלא או חלקי נקרא היפוספדיאס כך שאין מספרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי קצב ההורמוניםאני12/07/2008
שלום.. אם נגיד אני עוסק בספורט הרבה... ויש לי בעיות בזקפה ובחשק מיני ואז בידיוק שבוע לפני הבדיקה של ההורמונים אני מפסיק לעסוק לגמרי בספורט זה יכול להשפיע על הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר נחום זילבר17/07/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש באשך...אנא תשובתך...בוב10/07/2008
ד"ר שלום רב, לאחרונה הרגשתי באחד האשכים , מעין גוש שכאשר לוחצים עליו הוא מתנפך וכואב. הופניתי ע"י האורולוג לבדיקת אולטרסאונד ואלו הם הממצאים : "שני האשכים בגודל ובמרקם תקין. ראש האפידידימוס תקין מימין ומשמאל. בבדיקת דופלר: יש לציין ורידים תפוחים מעל אשך שמאל, הממצא מתאים לוריקוצלה בדרגה קלה. יש לציין מעל אשך ימין צמוד לראש האפידידימו תהליך מוגדר היטב בגודל 1*1.7 ס"מ, עם מבנים טובולרים בתוכו ללא זרימת דם. טיב הממצא אינו ברור". מה בעצם אומרת הבדיקה, ומה עלי לעשות? תודה בוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוב
ד''ר נחום זילבר11/07/2008באשך שמאל - וריקוצלה.
אשך ימין - יש צורך בהמשך בירור.
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר עזרתך בבקשהיואב10/07/2008
אני אובד עצות בן 30 נשוי ללא מחלות לפני חודש וחצי התחילו לי כאבי גב תחתון ומיחושים בבטן תחתונה שהקרינו לרגליים. אורטופד טוען שיש נקודה כואבת בגב ומכאן הכאבים. ובבדיקות לא עלה כלום. פניתי לאורולוג כאשר הוא בדק ערמונית טען שיש דלקת ערמונית כרונית נבהלתי ופניתי לעוד אורלוג אשר גם הוא בדק ערמונית וטען כי איננה רגישה. בדיקת תרבית שתן ותרבית זרע שליליים.ספירת זרע ללא לויקוציטים. לציין שאין לי צריבה במתן שתן או בשפיכה ורק מידי פעם עקצוצים בקצה הפין וכאבים בפי הטבעת בישיבה. 1)האם ניתן לאבחן או לשלול דלקת ערמונית כרונית ע"י מישוש בלבד? 2)האם אי נוכחות של לויקוציטים בספירת זרע שולל דלקת ערמונית כרונית? 3)כאבי גב תחתון נמשכים-האם להמשיך לאתר הבעיה בכיוון של ערמונית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר11/07/2008לעיתים, עפ"י תלונות המטופל ובדיקה ריקטלית ניתן לאבחן כי מדובר בערמונית מודלקת.
2. לא
3. נסה גם כיוון אורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
משה13/07/2008תודה ד"ר ציינתי בפניך שאני מרגיש כבר שבועיים סוג של צריבה/עקצוץ בקצה הפין לסירוגין בנוסף לסימנים שתיארתי... 1)האם יש צורך לטפל בתסמין הנ"ל או לתת זמן לחלוף? 2)זה יכול להיות סימפטום של דלקת ערמונית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה/יואב
ד''ר נחום זילבר17/07/20081. הזמן ירפא +שתיה מרובה.
2. יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמוניתחגי10/07/2008
שלום ד"ר, סיכום פרוטול הדלקת: לפני חודשיים החמרה -> תרבית זרע שלילית אך עם "שדות מליאים של לוקוציטים" ==> לקיחת אנטיביוטיקה Offlodex במשך שבועיים => ללא שיפור משעמעותי הוספת אנטיביוטיקה ROXO שיפרה את המצב ולאחר חודש של offlodeox and ROXO ==> תרבית זרע שלילית ושיפור ל: "לוקוציטים : רבים" ==> לקיחת אנטיביוטיקה ROXO and Offlodex במשך חודש נוסף => לאחר חודש: תרבית זרע שלילית ושיפור ל: "לוקוציטים : בודדים" שאלות: 1. האם להמשיך באנטיביטיקה חודש נוסף עד להיעלמות כללית של הלוקוציטים ?. 2. האם מהעובדה שאנטיביוטיקה דיכאה את הדלקת אפשר להסיק שהדלקת היא "כרונית בקרטריאלית" ולא "כרונית לא בקרטריאלית" ? 3. בהתחלה לקחתי רק Offlodex וזה לא כל עזר , רק שהוסף לי ROXO החלה הפוגה , האם זה מרמז לך על סוג הדלקת ממנה אני סובל או על קבוצת החיידקים האופיינית הגורמת לה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
ד''ר נחום זילבר11/07/2008אם זה עזר-המשך באנטיביוטיקה לפי ההוראות.
בצע מגע מיני/אוננות.
אם אנטיביוטיקה עוזרת אזי מדובר בדלקת חיידקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
חגי12/07/2008לאיזו קבוצת\סוג חיידקים עוזרת אנטיביוטיקת ROXO ש- OFLODEX לא עוזרת ? ביי חגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגי
ד''ר נחום זילבר17/07/2008ROXO, RULID הם אנטיביוטיקות המותאמות לזיהומים בדרכי שתן.
OFLODEX, OFLOXACIN הם אנטיביוטיקות ממשפ' אחרת הפועלות בין השאר על זיהומים במערכת השתן התחתונה. מתן אנטיביוטיקה הוא בהתאם לרגישות של החיידקים הנמצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילה איטית וחלשה...אבי10/07/2008
שלום רב, כשהייתי צעיר יותר שמתי לב שהשפיכה מופיעה כנתז (השפרצה) כיום בגיל 29 אין כלל השפרצה והנוזל יוצא בנזילה איטית וחלשה. האם הדבר יכול להעיד על בעיה כלשהיא במערכת? מה ניתן לעשות? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר11/07/2008בד"כ המצב הראשוני הוא הרגיל. יש לבצע מס' בדיקות כולל אוטראסאונד טראנסריקטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באיבר מיןדוד10/07/2008
ד"ר שלום רב כבר שבוע שהאיבר שלי מנסה לעמוד אבל כאילו הרצועות לא יכולות להעמיד אותו, השאלה אם זה באמת קשור לגידים שמחברים את הפין לאגן? אולי הם נקרעו? וא נקרעו האם ניתןלחברם ללא בעיה? יש לציין שאין לי כאבים או סימנים חיצוניים חוץ מזה שהאיבר נראה מאוד נפול. אודה לתשובתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר נחום זילבר11/07/2008אין קרע ש/ל גידים ואין חיבור של גידים באזור זה.
פנה לאורולוג במידה והזקפה לא מופיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה חזקה מדי?חסוי10/07/2008
שלום דוקטור אני בן 23 ובשנה האחרונה אני מרגיש בעת קיום יחסי מין או אוננות שכואב לי בחלק העליון של הפין כשהוא עומד. הוא גם ניראה אדום מדי כאילו הוא הולך להתפוצץ עוד שניה. ועוד משהו זה ישמע קצת מוזר אבל זה ניראה לי רלוונטי - בזמן שהאיבר שלי עומד נכון אפשר להפעיל את שריר הPC ולהזיז אותו, אז בזמן שהוא עומד אני מרגיש שאם אני יעשה את זה הוא יתפוצץ לי על בטוח. גם הכיפה מאוד מאוד אדומה.... בבקשה דוקטור מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר11/07/2008אין כל סיבה לעשות משהו פיסי או מכני פרט לבדיקה ע"י אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בענין דוקסליןשירן09/07/2008
לבן זוגי היתה דלקת בדרכי השתן(כנראה לפי האורולוג - חלמידיה), הוא לקח אנטיביוטיקה דוקסלין פעמיים ביום למשך שבוע, והדלקת עברה. לאחר קיום יחסי מין, הדלקת שלו חזרה. לי אין כל סימנים של דלקת (גירוי, צריבה במתן שתן, הפרשה, כאב וכיו"ב). האורולוג אמר, שעלינו לקחת טיפול אנטיביוטי לעיל, יחד. משום שכנראה הדבקנו זא"ז. שתי שאלות - 1. האם ייתכן, שיש לי דלקת כזו ללא כל סימן? 2. אני מנסה להכנס להריון, בשלב זה אני לאחר המחזור, לפיכך רק בעוד כחודש אוכל לדעת אם אני בהריון. האם כדאי לי/מומלץ לי לקחת את האנטיביוטיקה או שיש בכך סכנה לעובר בהנחה שאני בהריון. אגב, האורולוג לא בדק אותי ולא ראה אותי. תודה רבה, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן
ד''ר נחום זילבר11/07/2008בד"כ בזרמים מסוג זה רצוי לתת טיפול לשני בני הזוג גם אם לאישה אין תלונות.
הייתי ממליץ שתפני לגניקולוג ותתיעצי איתו לגבי טיפול, כניסה להריון וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בspasmexאריק09/07/2008
לדר זילבר שלום!! אני בן 33 סובל מבעיות במתן שתן וגם בתכיפות במתן השתן הבעיה העיקרית היא בשסתומים לא בשלפוחית השתן שכן אני משתין בתשלומים כמו שאומרים לא הכל מה שגורם לי לתכיפות במתן שתן כי אני תמיד מרגיש לא מרוקן מספיק אני משתמש בקסטרל 10 מג אחרי שאמרתי לרופא שבחודשים האחרונים אני סובל מבעיה שאחרי שאני הולך לשירותים פשוט כמה טיפות מרטיבות לי את התחתון ולא נעים כל כך אני רוצה לציין שאין לי בריחת שתן כחה ביום יום רק אחרי שאני מתפנה ישנם כמה טיפות שמרטיבות לי וזה לא נעים לכן בקשר לתכיפות שתן וההרטבה הזו האורולוג שלי רשם לי את התרופה spasmex הוא אמר שיכול להיות שתהיה לי עצירת שתן אים כי הוא לא מאמין שבגילי זה כל כך רלוונטי אני האמת די חושש להשתמש בתרופה הזו גם כחה קשה לי להתרוקן ואים אני אשתמש בה אני חושש שהשתן יעצר לי לגמריא שכן לפי הבנתי היא עושה פעילות הפוכה מהקסטרל אשמח לקבל עצה ממך בתודה אריק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
ד''ר נחום זילבר11/07/2008האם עברת בירור בבעיתך?
האם עשית בדיקת אורודינמיקה?
בגילך-אין בעיה לתרופות האנטיקולינרגיות (אחת מהן - הספזמאקס) מבחינת עצירת השתן.
אתה יכול להשתמש בשתי התרופות במידה והן עוזרות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)