מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ERYTHROCYTES-U STRIP =10עליזה19/06/2008
אני בת 80 ולוקחת קומדין בשתי הבדיקות יצא ERYTHROCYTES-U STRIP =10
האם צריך לערוך ברור ומה המשמעות של הדם בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליזה
ד''ר נחום זילבר22/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אורולגאלי18/06/2008
שלום,
אני בן 27, אני הגעתי לאורולוג עקב כך שצורב לי בשופכה לאחר מתן זרע. לאחר בדיקות שונות (בדיקת זרע+בקטרולוגיה+מורפו אולטרסאונד+דופלר ולמדידת קוטר ורידים וגודל אשכים) הרופא לא מצא את מקור הבעיה , אבל מצא שישנה וריקוצלה, רמת פוריות לא אידיאלית(מוטיליטי נמוך בעיקר), הידרוצלה קלה, אשך שמאלי קטן ועושה הרושם שקצת פגום.
הרופא ממליץ לנתח אותי ניתוח וריקוצלה.
רציתי לקבל יעוץ ודיעה שניה ממוחה מרופא מנתח וגם מרופא לא מנתח. לכן אשמח לקבל שמות וטלפונים של רופאים מומלצים וטובים, חשוב לי מאוד איכות המנתח וכן מאוד חשוב שיהיה רופא שיהיה לו את הזמן להסביר ולהקשיב, ולא אחד שקצר בזמן. לא שיש לי הרבה מה להגיד, פשוט הייתי רוצה לשלם כסף תמורת במה נוחה לשאלות.
יש הצעות? יש גוף שממליץ על רופאים אוביקטיבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר נחום זילבר22/06/2008איני ממליץ על רופאים כאלה או אחרים.
לעניינינו, אין קשר בין וריקוצלה לבין צריבה. אולם, פגיעה באיכות הזרע, אשך קטן והימצאות וריקוצל מצדיק ניתוח של הוריקוצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PUV???אורית18/06/2008
שלום רב,
סיפרתי כאן בעבר על הבעייה שהייתה לי, וכעת המצב החמיר ואני אובדת עצות.
אני בשבוע 22+4
בסקירה מוקדמת בשבוע 15התגלתה שלפוחית מוגדלת עם חשש ל-PUV.
מאז ועד היום עשיתי בדיקות US ובתחילה נראה שיפור אך נצפו אגני כליה מורחבים (4.7 מ"מ) בשבוע 20 נצפתה החמרה, כליות אקוגניות ואגני כליה דו"צ עדיין מורחבים.
בשבוע 22+2 נצפה מיעוט יחסי של מי שפיר (61 AFI) והרופא כתב שללא ספק הידרדרות מהפעם הקודמת בעיקר בירידה בכמות מי שפיר אך גם באקוגניות יתר של הכליות. נצפו שופכנים מורחבים עד 3.6 מ"מ (האם ייתכן שההרחבה ירדה????). וכן נראה כיס שתן בבירור עם מוצא אורטרה מוצר ("חור מנעול"). הרופא המליץ על הפסקת הריון.
הרופא המליץ לי ללכת לקבל חוו"ד נוספת וכך עשיתי היום. הרופא הנוסף אמר שכמות המי שפיר תקינה (9 ס"מ AFI). אגן כליה שמאל 4.3 מ"מ ואגן כליה ימין 3.3 מ"מ, רושם לשלפוחית מעט מוגדלת גודל 15*15*24 מ"מ. סימן "חור מנעול" בספק. ראש במבנה דוליכוציפאלי יתכן משני לכמות מי השפיר.
שאלותיי:
1) מה לעשות, האם לבצע הפסקת הריון כפי שהמליץ לי הרופא הראשון (יצויין כי הוא נחשב למומחה בתחום)?
2) הרופא השני התפלא שממליצים על הפסקת הריון בגלל PUV. אני הבנתי מאורולוג ילדים שהתייעצתי איתו שPUV מוביל לאי ספיקה כלייתית ולכן האורולוג אמר שאם יש מיעוט מי שפיר אז יש להפסיק את ההריון, האם יכול להיוולד ילד עם PUV (שנצפה כנראה החל משבוע 15) ללא פגיעה משמעותית בכליות?
3) עד מתי אני יכולה לחכות? מתי כבר אסור לבצע הפסקת הריון על פי החוק?
4) איך ייתכן שההרחבה של אגני הכליה ו/או השופכנים לא גדלה?
אודה לכם מאוד מאוד אם תענו על כל ארבעת שאלותיי כיוון שאני מאוד מתלבטת וההחלטה קשה עלינו מאוד.
תודה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר נחום זילבר18/06/2008אורית היקרה,
ישנם הרבה מומחים בארץ לאולטרסאונד של עוברים באישה ההרה. איני חושב שמעל גבי האינטרנט אני יכול להציע לך הפסקת היריון או לומר שלעובר תהיה כן או לא אי ספיקת כליות. זו אינה דרך נאותה לטפל בבעיות קשות כאלה שבהם תלוי עולמו של ילד ועולמה של משפחה כולה. אנא פני למומחים הנוגעים בדבר שאינם מתחום האורולוגיה או אורולוגית ילדים ויותר בתחום הגיניקולוגי מילדותי. וכמו שאמרתי, התמחותם היא בעיקר באולטרסאונד של העובר. בהצלחה בבחירתך את הרופא המתאים או הרופאים המתאימים שיוכלו לסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באבר המיןשחר18/06/2008
אני בן 35 ובחצי שנה האחרונה אבר המין שלי נוטה הצידה ואני לא מגיע לזיקפה מלאה
אני נשוי עם שני ילדים ולא היו לי בעיות כאלה מעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
ד''ר נחום זילבר18/06/2008היבדק אצל אורולוג. יתכן וישנה בעיה מקומית הגורמת להפרעה בזקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתפוצי18/06/2008
שלום-שאלה נוספת
יש לי צריבה בשתן הבדיקות יצאו תקינות !!! (אני בן 57)
האורולוג בדק לי את הערמונית עם האצבע ואמר שיש לי "דלקת כרונית" עקב תלונותי בעבר על הצריבה.
האם הבדיקה הזו מספיקה כדי לאבחן דלקת בערמונית ?
קיבלתי מהרופא "אופלודקס" לחודש ימים קראתי את תופעות הלוואי ופשוט פוחד לקחת את הכדור,
האם יש אנטיביוטיקה יותר "ידידותית" ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוצי
ד''ר נחום זילבר18/06/2008אם זו החלטה של הרופא המשך בטיפול. לגבי ידידות אין לי מה להציע לך- תרופות אחרות בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה אחרי ניתו וריקוצלהגבריאל18/06/2008
שלום רב. אני בן 20 חייל ועברתי ניתוח וריקוצלה לפני שבוע וחצי. הניתוח היה עם חתך גבוה בצד שמאל.
משום אני לא יודע אם זה תקין מסביב לחתך עדיין נפוח לי ברדיוס של כ3 סנטימטר. למרות שכבר עבר שבוע וחצי ואני הולך רגיל ללא קשיים.
האם זה תקין ? הבנתי שזה בצקת ברקמות נכון?!?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבריאל
ד''ר נחום זילבר18/06/2008המצב תקין. המשך בדרך זו ותחלים מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר מתן שתןחסון18/06/2008
שלום,
אני סובל מזה כשלושה שבועות בצריבה לאחר מתן שתן ועיקצוצים שבאים והולכים מקצה הפין.ביצעתי בדיקת שתן + תרבית =יצא תקין .רופא המשפחה נתן לי זינט לשבוע אך זה לא עזר לאחר מכן נתן לי דוקסילין לחמישה ימים 2 כדורים ביום אך גם זה לא עזר.
קיבלתי הפניה לאורולוג אך התור בעוד חודש מה עושים בינתיים וממה זה יכול לנבוע?
אין לי הפרשות מהפין.
לא הזכרתי אבל אני גבר בן 30.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסון
ד''ר נחום זילבר18/06/2008לפני שתגיע לאורולוג בצע בדיקת אולטרסאונד של מערכת השתן בנוסף לבדיקות דם של תפקודי הכיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל באשךשי18/06/2008
אני בחור בן 22. האשך הימיני שלי התנווין לא ברור לי מתי ואיך ! (זכור לי כשהייתי ילד קיבלתי בעיטה חזקה שם. אולי זה מזה ?!) בכל אופן הבנתי שמבחינה פוריות לא תהיה לי בעיה. האם נכונים הדברים ?
ומכאן אני מגיע לעצם הבעיה, בימים האחרונים אני מרגיש דווקא בשעות הלילה כמין כאב כזה או איזה סוג של לחץ באשך שהתנווין ומעליו. מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר נחום זילבר18/06/2008אשך אחד יכול "לספק" את הפוריות. רצוי לבצע US של האשך המנוון ואחר כך להחליט מה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרותיוסי17/06/2008
כתוצאה מהקרנות לאחר כריתת גידול סרטני בירך הפכתי עקר.שאלתי האם
הענין הפיך?האם יש טיפול לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר נחום זילבר18/06/2008בדרך כלל, הקרנות שמתמקדות באזור יצור מעבר הזרע גורמות לכך שאדם הופך עקר. אולם, אם ביצוע ביופסיה מהאשכים ניתן למצוא זרעונים- אז יש מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע בשתןאבנר16/06/2008
שלום,,
אני הפסקתי לאונן כבר למשך כשבועיים
(מסיבה דתית בעיקר)
ושמתי לב לתופעה שלפעמים לאחר עשיית צרכים יוצאת כמות קטנה של זרע
האם זה בסדר או שעלי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנר
ד''ר נחום זילבר18/06/2008כן. זה יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעחגי16/06/2008
שלום,
לפני שלושה שבועות תוצאות תרבית זרע : "לוקוציטים : שדות מלאים"
כיום , לאחר טיפול אנטיביוטי של שלושה שבועות תשובת תרבית זרע:
"לוקוציטים : מיליונים"
האם המצב השתפר או החריף ? איזו תוצאה מבין השניים מציינת ערך גבוה יותר ?
והאם אני בדרך הנכונה או עלי לשקול על החלפת אנטיביוטיקה ?
( כרגע לוקח אופלודקס + רוליד )
תודה
חגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
ד''ר נחום זילבר18/06/2008לא ראיתי תשובה של: "לויקוציטים מליונים". בכל אופן ריבוי לויקויציטים משמעו זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
חגי19/06/2008התשובה היא "רבים" לעומת "שדות מליאים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חגי20/06/2008
וכן האם העובדה שלאחר 3 שבועות של אנטיביוטיקה ירדו הלוקוציטים
"משדות מלאים" ל-"רבים" , מצביע על כישלון הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון/ חגי או מי שלא יהיה
ד''ר נחום זילבר22/06/2008התשובה הראשונית לא. שיפור ניכר זה משדות מלאים לרבים.
יתכן שזה ראשיתו של התהליך להפחתת הזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' שלום רב..ש.15/06/2008
לדר' שלום רב כבר הרבה זמן יש לי בעיה שמורידה לי את הביטחון וכל פעם שאני מכיר מישהי אני תמידד חושב פעמיים.. הבעיה היא שהאיבר מין שלי נוטה הצידה אני לא יודע אם זה בכלל אמור להפריע לי בסקס אבל רק מהחששות אני נרתע. צריך בכלל לטפל בדבר הזה או שזה דבר רגיל אשמח לקבל תשובה בתודה ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש.
ד''ר נחום זילבר18/06/2008גם אם יש נטיה הצידה זה לא צריך להפריע בפגישה או בסופו של דבר במגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר נחום זילבר18/06/20081. מומלץ לנשים צעירות.
2. פנה למרכז קופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן מחסור בהורמונים?אני14/06/2008
שלום.. אני בן 21 סובל מבעיות בהגעה לזקפה חוסר חשק מיני וקושי ב"לגמור". כל זה ב3 שנים האחרונות. האם יתכן שיש לי מחסור בהורמונים אם יש זקן? אני גם די בריא מבחינה גופנית. אם לא יכול להיות שזה מחסור בהורמון אז ממה זה יכול לנבוע הבעיות האלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר18/06/2008א. יתכן וזה קשור לבעיות הורמונאליות. בצע בדיקת דם להורמונים.
ב. יתכן ומדובר בבעיה פסיכולוגית פנה לפסיכוסקסולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא! לא מדובר בבעיה פסיכולוגית!
אני19/06/2008ונמאס לי שכל דבר מנסים להכניס את הקטע הפסיכולוגי כשלא יודעים מה הסיבה ואין פתרון אמיתי. שורש הבעיה הוא במקום אחר ואני בטוח בזה גם בלי להיות רופא כי אני מכיר את עצמי ואני זוכר איך הייתי לפני כמה שנים שהייתי מתגרה מסקס ומבחורות והייתה לי חברה שווה מאוד ובאמת פצצה אמיתית והייתי ממשש לה את החזה ולא מרגיש שאני נהנה מזה.
יש כאן בעיה פיסית אמיתית וגם ויאגרה יכולה לעזור להגיע לזקפה אולי אבל זה לא שורש הבעיה וזה לא יקל על הבעיות האחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי
ד''ר נחום זילבר22/06/2008לכן בצע את 1 שבתשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהאריק14/06/2008
שאלתי היא מה הוא אורך בס"מ של עורלה של תינוק שנולד בצורה רגילה ללא בעיות ? נאמר לי על ידי מוהל שבדק אותי שחתכו לי עקום את העורלה האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
ד''ר נחום זילבר18/06/2008זה לא עניין של אורך אלא של חתך.
דרך אגב, באיזה גיל אתה נבדק על ידי המוהל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)