זקוקה לעזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה בבקשה
    דורית
    14/11/2011

שלום לכולם,
    בשעה טובה ילדנו את בתינו הראשונה - מאיה, לפניי שבוע..
    ועכשיו מתחילים להתמודד עם ה"דבר הזה" - תינוקת חדשה בבית, עוד בנאדם, זה פשוט לא להאמין, בנאדם קטן שיצא מתוכי חחח
    אני כבר מבינה שלא הולך להיות קל, והחוסר כוחות והתשישות שיש לי
    לא מקלות עליי...
    אשמח לקבל המלצה תרופתית או כל דבר אחר, לאגירת הכוחות מחדש בדרך המהירה, הבריאה והיעילה ביותר.
    תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה בבקשה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה בבקשה - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/11/2011

דורית שלום,

להלן מספר המלצות חשובות לשמירה על בריאות פיזית ונפשית לאחר הלידה:

ראשית כל, ישנם מולטי ויטמינים לנשים הרות ומניקות, אני ממליץ לך לקחת מוצר טבעי של חברות כמו אלטמן, נוטרילייף או NOW, יש לקחת כדור אחד ביום לאחר הארוחה.

לנשים מיניקות מומלץ לצרוך דיאטה מאוזנת של לא פחות מ- 1800 - 1500 קק"ל ליום.
    תפריט מאוזן לא יסכן את תפוקתו ואיכותו של החלב ויאפשר ירידה בטוחה של כ - 0.5 ק"ג בשבוע.

ויטמינים ומינרלים

על מנת למנוע התפתחות מחסורים בגוף האם, חשוב לשים לב למספר רכיבי מזון :

סידן- מומלץ להרבות בצריכת מוצרי חלב, רצוי דלי שומן (עד 5% ).
    ברזל- להמשיך לקחת כדורי ברזל - לפי המלצת הרופא.
    תוספות ויטמינים- לעתים מומלץ לאישה לקחת תוספת ויטמינים בתקופת ההריון. יש לשקול תוספת ויטמינים גם בתקופת ההנקה, לאחר בדיקת תפריט האם, כדי למנוע מחסורים בגופה.

חשוב להקפיד על תפריט מגוון. יש לצרוך מזון מכל קבוצות המזון (קבוצת הדגנים והלחם, מוצרי חלב, בשר, דגים, פירות וירקות). מומלץ להמעיט במזון עתיר שומן ועתיר סוכר.

שתיה
    חשוב להקפיד על שתיה מרובה, כ- 12 - 10 כוסות נוזלים ביום, עדיף להרבות בשתיית מים.
    האם המניקה זקוקה ליותר נוזלים ואף חשה יותר צמא, לכן עליה לשתות יותר ולהקפיד על שתיה דלת קלוריות.

מזונות יוצרי גזים
    יתכן כי מספר מזונות בתפריט האם עלולים לגרום לכאבי בטן וגזים אצל התינוק.
    כגון - קטניות, בצל, שום, כרוב, כרובית, מזונות חריפים, כמות מוגזמת של קפה או תה.

חשובה הקפדה על שתיה מרובה של לפחות 10 כוסות מים ביום.

הקפדה על צריכה מספקת של סיבים תזונתיים, המצויים בלחם מחיטה מלאה, קרקרים ושאר תחליפי לחם עם תוספת סיבים, שיבולת שועל, בורגול, כוסמת, קיטניות, ירקות ופירות עם קליפתם.

חשוב מאוד לחזור לפעילות גופנית מהר ככל האפשר. אפשר להתחיל ביציאה מהבית להליכה עם העגלה.

שבוע טוב ובהצלחה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך...

דורית
    17/11/2011

ברשותך אשאל שאלה נוספת...
    אני חסידה גדולה של הרפואה הסינית
    וחברה טובה המליצה לי על של "זן צמחים"
    היא הסבירה לי שזו פורמולה שלוקחים במשך שישה שבועות מיד אחריי הלידה.
    לטענתה, זה עשה בעבורה פלאים...
    היא סיפרה שזה מאד חיזק אותה ועזר לה להתגבר על העייפות והתשישות,
    אשמח לדעת אם אתה מכיר את הפורמולה או/ו את החברה ויודע להמליץ לי אם כדאי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך... - תגובה

אילן ללבניקוב
    20/11/2011

דורית שלום,

לגבי שימוש בצמחי מרפא לאחר הלידה חשוב ביותר להיוועץ במומחה לצמחי מרפא כיוון שאני לא ממליץ לקחת צמחי מרפא כלל בזמן ההריון וההנקה בגלל חוסר במחקרים קליניים בנשים מניקות.

ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל טיפות הומיאופטיות הניתנות לשימוש בזמן ההריון וההנקה,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו