הורמונים בגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים בגיל המעבר
    כרמית
    14/02/2012

לרופא שלום אני בת 48 ובהמלצת הרופא המישפחה שלי התחלתי לקחת פרוגינובה 2 מייג באחד הפורמים קראתי שזה פרוגסטרון ולא אסטרוגן מזאות אומרת אני מאוד מבולבלת בעלון לצרכן רשום שזה אסטרוגן ובפורום כתבו שזה פרוגגסטרון אשמח לעזרתך ולתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים בגיל המעבר

הוספת תגובה

• ועוד דבר אחד

כרמית
    14/02/2012

קראית גם שלפרוגינובה אין השפעות הורמונליות ארוכות טווח מזאות אומרת שאחרי כמה חודשי טיפול התרופה מפסיקה ליפעול לעבוד עליי או מה בידיוק הכוונה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר אחד - תגובה

אילן ללבניקוב
    14/02/2012

ילנה שלום רב,

הפרוגינובה מכילה את ההורמון הנקרא אסטרדיול. אסטרדיול הוא אסטרוגן ממקור סינתטי או טבעי בעל פעילות חזקה, המקביל להורמון המין הנשי האנדוגני. שימושו הנפוץ ביותר הוא כטיפול הורמונלי חלופי (HRT) בתסמיני גיל המעבר הכוללים: גלי חום, הזעות לילה ושינויים וגינליים כגון גירוד, צריבה ויובש. שימושים נוספים כוללים טיפול בבעיות אל-וסתיות האופייניות לטרום גיל המעבר וטיפול בליקויים במחזור הווסת, מניעת דלדול עצם (אוסטאופורוזיס) בקרב נשים הנמצאות בסיכון עתידי לפתח אוסטאופורוזיס ובסרטן השד והערמונית.

לגבי תופעות הלוואי של ההורמון אסטרדיול:

תופעות לוואי נפוצות: כאב ורגישות בשד, כאב ראש, נשירת שיער, בחילות, הקאות וכאבי בטן. תופעות חמורות הדורשות פניה לעזרה רפואית: תופעות אלרגיה, כאבי גב, הפרשות מהשד או גושים בשד, שיעול, כאבים ונפיחות ברגליים, כאב בחזה, שתן כהה, דכאון, סחרחורת, חום, עילפון, כאבי שרירים, דימום וגינלי, הפרעות בדיבור ובראיה והצהבה של העור והעיניים. במקרים יוצאים מהכלל יתכנו אדמומיות בעור, כלואזמה (כתמים צהובים-חומים על העור - המצב מוחמר בחשיפה לשמש) ודלקות בעור.

לא ברור לי למה התכוונת שלתרופה אין השפעות ארוכות טווח. לכל תרופה יש תופעות לוואי ויש ליהוועץ עם הרופא המטפל לגבי השפעותיה לטווח הרחוק,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך אתה רופא מקסים שעוזר

כרמית
    15/02/2012

המון בפורום :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו