נטילת איבופרופן לתקופה ארוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת איבופרופן לתקופה ארוכה
    איתמר
    28/11/2012

שלום,
    מאז אפריל האחרון אני סובל מכאבים סמוך למפרק הירך. התחלתי לקחת באותה תקופה איבופרופן (200 מ"ג), ואני נוטל כדור כל 8 שעות בערך, אחרת הכאבים מתגברים.
    משום מה לקח המון המון זמן לרופאים לאתר בדיוק מה הבעיה ולאבחן אותה, (אוסטיואיד אוסטיומה) ורק באוקטובר האחרון נקבע לי תור לניתוח להסרת הנגע באמצעות מחט עם גלי רדיו. במשך כל הזמן הזה המשכתי ליטול את התרופה, וכל חודש בערך חשבתי שאוטוטו אני הולך לקבל טיפול שיפתור את הבעיה.
    לפני כמה שבועות ביצעו לי את הניתוח - אך לצערי, מתברר עכשיו שכנראה פספסו, והנגע לא הוסר. בשורה התחתונה, צפויים לי עכשיו עוד כמה חודשים של צורך במשכך כאבים, עד שיגיע מועד הניתוח החוזר.
    רציתי לשאול, האם לדעתכם עלי להחליף בשלב זה את התרופה למשכך כאבים אחר? ואם כן, על איזה הייתם ממליצים?
    אציין שאני בן 29, ושלא סבלתי משום תופעות לוואי מאז שהתחלתי ליטול את האיבופרופן. רופא המשפחה שלי אמר לי כבר לפני כחצי שנה שאם אחוש כאבי בטן הוא ייתן לי תכשיר נוגד חומציות, אך כאמור לא נזקקתי לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת איבופרופן לתקופה ארוכה - תגובה

יעל טופול
    28/11/2012

איתמר שלום

נטילת איבופרופן לתקופה ממושכת ורציפה אינה מומלצת. ישנם משככי כאבים רבים שניתן להשתמש בהם, והם בטוחים יותר בשימוש קבוע. במידה ויש צורך לשלב עם איבופרופן מדי פעם, יש להתייעץ לפני כן ולוודא שלא מדובר בתרופה מאותה משפחה.
    אתה יכול לגשת לרופא או לבית המרקחת הקרוב לביתך, שם יוכלו להמליץ לך על משככי כאבים נוספים.

הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו