גמילה ממרקפטיזול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממרקפטיזול
    י
    02/04/2013

שלום,
    אני בת 32. אובחנה אצלי לפני כשלוש שנים מחלת גרייבס (יש לציין במצב קל).
    בתחילה נטלתי מרקפטיזול כשניים/שלושה כדורים בשבוע ועם הזמן (לאחר שנתיים) הפסקתי עם התרופה בהדרגה - בפיקוח אנדוקרינולוג, מאחר והבלוטה התאזנה.
    כיום, אני כבר שנה ללא התרופה, אך בשנה הזו אני סובלת מכאבי שרירים ומדקירות באזור הרגליים, הגב התחתון והצוואר.
    חשוב לציין כי אני בריאה ועוסקת בספורט.
    האם יתכן כי הכאבים הללו קשורים לגמילה מהמרקפטיזול? מה ניתן לעשות אם כן?למי ניתן לפנות? כמה זמן הכאבים יכולים להמשך?
    מקווה שתוכלו לסייע לי בכך.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממרקפטיזול

הוספת תגובה

• גמילה ממרקפטיזול - תגובה

יוסי מצקל
    03/04/2013

י. יקרה
    כאבים מהסוג שאת מתארת אינם סימפטומים מקובלים של מחלת גרייבס. ואינני נוטה לשייכם להפסקת הטיפול במרקפטיזול שנעשתה לפני זמן רב ובפיקוח.
    ניתן לשייכם לסיבות לא מועטות, אפילו לחסר במגנזיום אם את עוסקת בספורט.
    הייתי מציע לגשת לרופא ולעבור בדיקות.
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יוסי

י
    03/04/2013

היי יוסי,
    תודה על תשובתך המהירה. האם יש רופא מומחה איתו היית ממליץ לי להתייעץ?! עשיתי ועושה באופן קבוע בדיקות דם כלליות ומקיפות אך לא נתקלתי בשום בעיה של חוסר מגנזיום. מה גם שאני מקפידה על נטילת תוספי תזונה שונים, ביניהם גם כלול מגנזיום. אני די אובדת עצות וסובלת מכאבים למרות הכל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יוסי - תגובה

יוסי מצקל
    03/04/2013

י. יקרה
    ישנן סיבות רבות היכולות להוות גורם לכאבים אותן את מתארת. אין שום סיבה שלא תתחילי בבדיקות דרך רופא המשפחה או נוירולוג בקופת החולים בה את מבוטחת. אינני רוצה להמליץ על רופא אשר איננו בקופה שלך ולהכניס אותך להוצאות מיותרות.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו