אמביאן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמביאן
    גילה
    15/10/2013

שלום,
    יש לי שאלה חשובה בנוגע לתרופה זו ואשמח לעזרה.
    אני בת 27 ונוטלת אמביאן במינון 12.5 מדי יום מזה 5 חודשים בעקבות חוסר שינה שהחל כתוצאה מתקופה של לחץ בחיי. בחודש האחרון הורדתי את מינון האמביאן ל- 6.25 לאחר שהתחלתי לחוש בהתקפי חרדה שהחלו אצלי סחרחורת גם ביום שלאחר נטילת התרופה וחוסר שווי משקל. שאלתי היא האם תופעות הלוואי שציינתי הן בגלל האמביאן? והאם ניתן להחליף את הכדור בתרופת שינה אחרת שתופעות הלוואי שלה הן פחותות? הבעיה שלי היא בקשיי הרדמות בלבד. נוסף על כך נטלתי תקופה אלפרליד במינון של 0.25 בגלל התקפי החרדה שהחלו. האם ניתן לשלב אלפרליד יחד עם כדור שינה?
    האם ניתן להחליף את האמביאן בבונדרומין?

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמביאן

הוספת תגובה

• אמביאן - תגובה

יוסי מצקל
    16/10/2013

גילה
    חרדות וסחרחורות עלולות להיות תופעות לואי של התרופה.
    גם שילוב של אלפרליד יכול לגרום לתגובות בין תרופתיות ולכן שילובים מסוג זה נעשים כאשר כל רופא שרשם את אחת התרופות , אם לא מדובר באותו רופא, חייב לדעת את כל התרופות שאת מקבלת, והטיפול חייב להיות במעקב ופיקוח של הרופא המטפל. התרופה בונדורמין מיועדת אף היא לשינה וניתנת במרשם ופיקוח רפואי. לא ניתן לצפות במאה אחוזים איזו תרופה תתאים לך יותר ולכן נוהגים הרופאים להחליף תרופות כאשר ישנן תופעות לואי או כאשר התרופה איננה משפיעה כנדרש.
    יתכן שטוב יותר תעשי אם תטפלי בגורם הלחץ אשר יוצר את כל הבעיות, אולי פסיכולוג יעזור לך ותצליחי להמנע מתרופות לשינה וחרדה בהן את עלולה לפתח תלות לזמן ארוך.
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו