תרופות ואלכוהול... ועוד שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות ואלכוהול... ועוד שאלה חשובה
    שואנה
    10/10/2008

שלום! הרופא רשם לי לדלקת בשתן תרופה CEFOVIT FORTE 500 MG שלוש פעמים ביום ל5 ימים. האם מותר לשתות אלכוהול תוך כדי נטילת התרופה? ובנוסף הוא רשם לי את התרופה MACRODANTIN 100 MG כל לילה כדור למשך חצי שנה וזה למניעה של דלקות בשתן שתכופות אצלי..האם בחצי שנה הזו אוכל לשתות אלכוהול בצורה מתונה? ובנוסף קראתי שבלקיחת התרופה הזו לתקופה ממשוכת היא עלולה לגרום לדלקת ריאות בלתי הפיכה...האם זה נכון???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• Alcohol

ניצן פרימור
    10/10/2008

בתקופת נטילת ה- CEFOVIT מומלץ לא לצרוך אלכוהול. לאחר מכן ונטילת המקרודנטין ניתן לחזור ל"חיים רגילים" אך מומלץ ליטול את המקרודנטין על פי ההוראות שבעלון (שימי לב) ולא לצרוך אלכוהול בסמוך לנטילת התכשיר. לגבי דלקת ריאות כרונית - מקרים כאלו נצפו במספר מטופלים לאחר שנה שלמה של טיפול במינון גבוה יותר מזה שהומלץ לך. הסיכוי נראה מזערי אך כדאי להיות ערניים ולשים לב לסימנים של שיעול במידה ומתרחשים.
    ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.. עוד שאלה...

שואנה
    11/10/2008

אז חצי שנה של נטילת כדור מקרודנטין כל לילה זה לא יכול לגרום לתופעות הקשות הללו?... האם עליי לחשוש?... בכל מקרה, האם עליי לבצע בדיות ריאות מדי פעם בתק' נטילת התרופה? הרופא לא ציין דבר בנוגע לתופעות לוואי האלו... ולא האם יש צורך בבדיקות מעקב.... אני די חוששת ליטול את התרופה...היא ניתנה לי למניעה של דלקות בשתן חוזרות ונישנות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואנה

ניצן פרימור
    11/10/2008

תופעות הלוואי נדירות. לכי להיבדק רק באם מתפתח שיעול או הפרעה כלשהיא במערכת הנשימה. המינון שקיבלת נמוך ומוגבל בזמן. התיאור בספרות מדבר על מינו גבוהן פי 3 מהמינון אותו את מקבלת שניטל תקופה ממושכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו