ויטמין D נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין D נמוך
    זוהי
    16/07/2009

הנני בחורה בת 32 בעלת עור כהה . ויטמין D שלי נמוך 26.
    אני סובלת מדלקת פרקים מסוג לופוס מזה 8 שנים, תרופות קבועות פלקווניל 200 מ"ג פעמיים ליום,
    כיום התווסף לי עוד כדור פרדניזון 17.5 מ"ג ליום , התחלתי ממינון 20:מ"ג עקב החמרה במצב הבריאותי, כאבי פרקים. אני צריכה לרדת בהדרגה לכן כעת אני לוקחת 17.5מ"ג.
    הרופא נתן לי כדור נוסף: VITA CAL+D פעם ביום, זה בטענה כי אני לוקחת פרדניזון.
    עשיתי בדיקת דם לויטמין D והתוצאה היא 26 .
    הרופא כעת הוסיף לי D-VIT חמש כדורים ביום חצי שעה לפני ארוחת בוקר.
    שאלתי היא האם אני צריכה לקחת D-VIT וגם VITA CAL+D ביחד או שמספיק סוג אחד,אם כן איזה מהם? האם שיש חוסר בויטמין כמו שאצלי יש מניעה מלהיכנס להריון?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D נמוך

הוספת תגובה

• ויטמין D.

אילן ללבניקוב
    17/07/2009

שלום רב,

ראשית כל לגבי ההריון:
    הפלקווניל עוברת דרך השיליה ועלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בעובר כגון עיוורון, חרשות ומומים אחרים. יש לשקול תועלת מול סיכון.
    לגבי הפרדניזון, במחקרים על נשים הרות שקיבלו פרדניזון במהלך ההריון אין עדויות להגברת המומים בעוברים. מחקרים מסוימים העלו השפעה על משקל גוף של יילודים או ירידה בתפקוד מערכת החיסון.
    אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל על אפשרות הפסקת התרופות, או על אופציית הריון תוך כדי לקיחת התרופות, ומעקב אחר הריון בסיכון.

הויטמין D שבVITA CAL +D נועד לשפר את הספיגה של הסידן בגוף ולכן ניתן לקחת אותו בשילוב עם הויטמין D שקיבלת אולם מינון גבוה ליום, עלול להגביר את הסיכון של תופעות שליליות כגון חולשה, צמא בלתי רגיל, השתנה מרובה, הפרעות בעיכול ודיכאון. שימוש עודף ממושך מערער את מאזן הסידן והפוספאט בגוף, ועלול להוביל לשקיעת סידן ברקמות הרכות, בכלי הדם ובכליות. לכן הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נוסף ולבדוק את הכמות המומלצת לך באופן אישי. כיוון שהריכוז שציינת(26) נחשב כריכוז נורמלי הדם.
    הייתי ממליץ לך גם לפנות ליעוץ נטורופטי שיכול לסייע לך רבות בטיפול בדלקות ובניקוי כללי של מערכת העיכול והפרקים מהרעלים ולמנוע כאבים ותופעות לוואי של התרופות.

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט.
    0528077713

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו