אנברל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנברל
    נתי
    07/09/2009

שלום,
    התרופה שבנושא, אם אינני טועה בשימוש כבר כ-15 שנה. היום אני משתמש בה מידי חודש לאחר שהקופה מאשרת לי שימוש בה אחת לחצי שנה. רציתי לשאול אם יש זמן כזה שיפוג התוקף של הפטנט של התרופה וניתן יהיה לקנות אותה (או חיקויים שלה מחברות אחרות) במחיר של עשרות שקלים לחודש ולא מאות? המחיר הנומינלי של התרופה לקופת החולים כיום הוא כ-8000 ש"ח. אני כחולה משלם 270 ש"ח. זה אמנם הנחה משמעותית אך זה עדיין לא מעט.
    אם כן מתי זה יהיה?
    אני מודה לכם על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנברל

הוספת תגובה

• נתי שלום

ניצן פרימור
    08/09/2009

נתי שלום
    משרד הבריאות דואג לא אחת לרווחת קופות החולים במקום לדאוג לצרכן.
    קופות החולים רוכשות תרופות לעיתים בעשירית המחיר ממחירן הרשמי (שנקבע מן הסתם ע"י משרד הבריאות) ומחיבות את הצרכן בהיטלים של 50% - 15% ממחיר רשמי זה, שלא רק מכסה את עלות התרופות אלא אף מותיר רווחים אדירים (מיליארדי שקלים בשנה) לקופות.
    יוצא שהצרכנים מממנים בעצם את כל עלויות התרופות.
    להערכתי הדבר קורה גם משום שפקידי משרד הבריאות דואגים כבר לג'ובים הבאים שלהם בהנהלות קופות החולים.
    התוצאה בשטח - הקופות מנתבות את החולים אל בתי המרקחת שלהן עצמן (ולא לשוק הפרטי) השירות בבתי המרקחת הללו איטי מסורבל ובפיזור רע (חניה, בזבוז זמן יקר) לעומת השירות בשוק הפרטי שהוא מהיר וחיכני. כתוצאה מכך נמנעת תחרות על המחיר בשוק התרופות.

לגופו של עניין, לצערנו לא ניתן לצפות את הדברים, בהתאם למה שתיארתי בפניך, רק בארצנו קיים האבסורד שתכשירים גנריים רבים שיעילותם ממש לא משתווה לתכשירי המקור (למרות אישור משרד הבריאות), נמכרים במחיר גבוה יותר מתרופות המקור.
    שורה תחתונה - על תבנה על חסכון עתידי במקרה זה...

בברכה

ניצן פרימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. התשובה שלך קצת מפתיעה

נתי
    09/09/2009

אותי,
    משתי סיבות:
    1. בקבלה שאני קונה את התרופה אני ממש רואה שמודפס המספר 8000 ואח"כ את ההנחה ורק בסוף אני רואה שנשאר לשלם 270. (נו נניח שיש כאן נייר פיקטיבי עם מספרים לא אמיתיים)
    2. אם המחיר שהקופה קונה אותן נמוך מאד מהמחיר הנומינאלי שלהן, מדוע צריכה לשבת ועדה אחת לחצי שנה ולאשר לי את התרופה, לדבריך, היא מאשרת לי לרכוש את התרופות "בהנחה" בעוד שלמעשה אין כאן שום הנחה כי היא קונה את התרופה במחיר ממש זול.

בכל אופן תודה על התשובה המחכימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו