שלום,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,
    גלית
    12/09/2009

שלום ותודה על המענה...
    טוב אז ככה אני בת 26 סובלת מבלט דיסק צווארי ושינויים ניוונים בצוואר.
    עשיתי הכל מבחינת טיפולים.
    הגעתי למסקנה כי הדבר היחידי שעוזר לי הינו "כורכומול" (המכיל תמצית כורכום ,כהל בנפח:30% ,כהל במנת הגשה:0.4% ) ו MSM .
    ואילו התוספי תזונה מבין כל התרופות שהכי עזרו לי עד היום (לקחתי גם ליריקה בזמנו).
    הרופא המליץ לי כרגע על תרופה בשם: "קטאפלם" 50 מ"ג.
    שאלות:
    1.האים נכון לקחת את התרופה יחד עם התוספי תזונה, השאלה הא בגלל שהכורכומול מכיל בתוכו אלכוהול.
    2. היני נשואה מזה חצי שנה ואני מעוניינת להכנס להריון ברגע שארגיש יותר טוב ב"ה. השאלה אם בזמן הריון מותר לקחת את התוסף MSM ?

המון תודה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• קטאפלם.

אילן ללבניקוב
    14/09/2009

גלית שלום רב,
    למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את התרופה עם צמחי מרפא ובכל מקרה ניתן להפריד כחצי שעה בין השניים.
    לגבי הריון:
    התרופה עוברת את השיליה. מומלץ להימנע משימוש בה בזמן ההריון, במיוחד בשליש הראשון והאחרון סמוך ללידה, כיוון שהיא עלולה לעכב את תהליך הלידה . בנוסף הינה בעלת השפעה שלילית על מערכת הלב וכלי הדם של העובר (B)
    (D) עבור סוף ההריון - רצוי להימנע בשליש השלישי.
    ולכן כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי השימוש בתרופה אם את מתככנת להכנס להריון.
    לגבי ה-MSM אין די מידע על שימוש בחומר בהריון,

שנה טובה ובהצלחה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלית
    15/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו