אינסולינים ארוכי טווח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינסולינים ארוכי טווח
    רינה
    10/10/2009

שלום
    אני חולת סכרת וכרגע נמצאת בשלב של התחלת טיפול באינסולינים ארוכי טווח
    הרופא שלי רשם לי תרופה בשם לבמיר אך הבנתי שיש עוד סוג של אינסולין שכזה בשם לנטוס שמשפיע לזמן רב יותר ופחות חשוף לפיקים של סוכר.
    האם יש אכן הבדל מהותי בין סוגי התרופות? מה יותר מומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינסולינים ארוכי טווח

הוספת תגובה

• אינסולין.

אילן ללבניקוב
    14/10/2009

רינה שלום רב,

אינסולין לומיר הינו אינסולין בזאלי המוריד בעיקר את רמות הסוכר בצום. מכאן ששינויים במינון מתבצעים בדיעבד על סמך מדידת ערכי הצום. הכוונה היא שבמידה וערך הסוכר בבוקר (לאחר צום הלילה) גבוה, ניתן לשנות בימים הבאים את מינון האינסולין לפני השינה. בצורה דומה ניתן לווסת את מינון האינסולין הבזאלי בבוקר על סמך ערך הסוכר לפני ארוחת הצהריים והערב.
    השינויים באינסולין הבזאלי מתבצעים בדרך כלל בצורה הדרגתית ובדיעבד. זה בשונה מהאינסולין המהיר- אותו ניתן לווסת על פי ערך הסוכר לפני האוכל וכמות הפחממות המתוכננת בארוחה.

לגבי המלצה יש להיצמד להוראות הרופא המטפל אך ניתן גם לשלב תזונה נכונה ופעילות גופנית המסייעות בשמירה על סוכר מאוזן.
    אני גם ממליץ לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך צמחי מרפא שעוזרים מאוד לאיזון הסוכר בדם,

שבוע טוב ובריא,
    אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו