האם מקובל לתת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מקובל לתת
    גיא
    29/10/2009

תרופה נגד דיכאון (ויפאקס XR) לטיפול בגלי חום של גיל המעבר? עד כמה זה יעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מקובל לתת

הוספת תגובה

• ויאפקס וגיל המעבר.

אילן ללבניקוב
    10/11/2009

גיא שלום רב,

אני תמיד מעדיף שהרופא המטפל יקבע מה הטיפול הרפואי המתאים למטופל, כיוון שישנם גורמים רבים הדורשים התייחסות לפני תחילת השימוש בתרופה.

לאחרונה החלו רופאים לרשום תרופות נגד דיכאון לנשים בגיל המעבר. אין להסיק מכך, שכל הנשים סובלות מדיכאון בגיל המעבר - אלא שנוגדי דיכאון הם כנראה התרופה המועדפת על נשים המחפשות דרכים חדשות להתמודד עם גלי חום.

לנשים הבוחרות לנסות תרופה נגד דיכאון לטיפול בגלי חום, אני ממליץ לעבור אבחון פסיכיאטרי ולהימצא תחת מעקב סדיר בשבועות הראשונים לאחר תחילת נטילת התרופה. לפי מחקרים מקצועיים, אצל מטופלות שיש להן היסטוריה של הפרעה דו-קוטבית או מאפיינים של אישיות מאנית, נוגדי דיכאון עלולים לעורר סימפטומים חמורים של מאניה.

התרופה עוזרת לחלק מהנשים אך לא ידוע מהן ההשפעות לטווח הארוך על נשים שאינן סובלות מדיכאון.
    בכל מקרה,
    אני ממליץ על צמחי מרפא אשר מסייעיים רבות לתופעות גיל המעבר בצורה טבעית וללא תופעות לוואי כלשהן, ישנן חברות מצויינות וכולן טובות,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו