מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל עדין...אשמח אם תענו לי על זה..אורית07/12/2009
לקחתי ברזל עדין של חברת סולגר 50 מ"ג וזה עשה לי בחילה... וגרם לי עקב כך להפסיק לקחת....
רציתי לשאול אותך.... האם יש ברזל עדין של חברה אחרת שלא עושה את ההרגשה הזו?
אני יודעת שיש גם חברות כמו "דרך חיים" או כמו "now"... מה כדאי לי לקנות..??
אני מאוד רגישה וקשה לי עם ההרגשה הזו של הבחילה בעיקר ובכלל קשה לי עם תופעות הלוואי... וגם.. רשום שרצוי לקחת את זה עם ארוחה בשרית אבל אינני אוכלת כל יום בשר.. ובטח לא פעמיים ביום... אז שוב.. של איזה חברה כדאי לרכוש?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
יעקב רבייב07/12/2009היי שפרה,
יש מגוון רחב של מוצרי ברזל הקיימים בשוק אשר חלקם מגיעים בנוזל וחלקם מגיעים בטבליות.
לרוב הברזלים העדינים כגון סולגר ועוד אחרים נוטים להיות עדינים למערכת העיכול עם ספיגה יחסית טובה. אם זאת, ידוע שכל אנדיוידואל מגיב אחרת לתרופה מסוימת ולכן יש את העניין של ניסוי ותעייה עד שמוצאים את המוצר הנכון.
אם זאת, ישנו מוצר של חברת maxi שקוראים לו maxi fe אשר מגיע במינונים של 25 או 50 מ"ג אשר מכיל אנזימי עיכול לשיפור ספיגה ומיתון תופעות הלוואי, יכול להיות שזה שווה ניסיון.
בנוגע לארוחה - אין זה משנה איזה סוג ארוחה אוכלים כל עוד זו לא ארוחה חלבית
כעיקרון ברזל נספג הרבה יותר טוב על קיבה ריקה כיוון שהסביבה חומצית, כיוון שאצל חלק מהאנשים לקיחת ברזל על קיבה ריקה מגרה את הקיבה ישנה ההמלצה ליטול את הברזל לאחר הארוחה.
מניסיוני, נטילת ברזל עדין נניח 50 מ"ג אחד ליום במידה מסוימת מספקת ( גם יעיל וגם בטוח) , אך זה תלוי עד כמה נמוך הברזל.
חשוב לציין שיש לערוך בדיקות דם אחת לחודשיים לראות מה רמת הברזל
מקווה שזה עזר לך והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת מאוד
אורית08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?