PROPECIA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PROPECIA
    MIKE
    11/12/2009

שלום
    הנני לוקח פרופציה כ 8 שנים
    אני עושה בדיקות דם כלליות מידי שנה ואסור לילתרום דם
    האם יש חשש מהמשך לקיחת התרופה
    איזה עוד בדיקות עלי לעשות ומה לבקש מרופא העור שאליו אני מוזמן לביקורת שבוע הבא
    ניסיתי מינוקסי אך לא הרגשתי בנוח עם השימוש והרגשתי יובש מסוים בפה ולכן הפסקתי
    ישנם ימים שאני לא לוקח פרופציה אך בגדול כ 8 שנים נוטל התרופה.
    קראתי בעיון את ההוראות של התרופה אך כל תופעות הלואי לא חלות עלי
    אך אני מעונין לדעת את כל ההשלכות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PROPECIA

הוספת תגובה

• פרופסיה

יעקב רבייב
    12/12/2009

שלום טוביה וחג שמח

פרופסיה ( חומר פעיל פינסטריד 1מ"ג) הינה תרופה לטיפול בהתקרחות אצל גברים.
    אותו החומר הפעיל שקיים בפרופסיה ניתן גם במינון של 5מ"ג לטיפול בבלוטת ערמונית מוגדלת אצל גברים ( שם התרופה היא אבודרט)
    מבחינה רפואית פרופסיה מונע יצירה של הורמון פעיל של טסטוסטרון וכתוצאה מכך מונע התקרחות, אך גם ידוע שכתוצאה מכך החשק המיני יכול לרדת, אימפוטנציה זו אפשרות ולפעמים גם בעיות של הגעה לשפיכה וירידה בנפח השפיכה יכולות לקרות . למרות זאת, המחקרים הראו שהסבירות שתופעות אלו יקרו הן יחסית נמוכות (מתחת ל-2%).
    תופעות לוואי נוספות הן פריחה או תגובה אלרגית אחרת (התנפחות שפתיים או פנים), וכאבים באשכים.
    השימוש בפרופסיה עלול גם להפריע לבדיקת גילוי סרטן הערמונית אך הרופא המטפל צריך לדעת שהנך נמצא על פרופסיה ולכן להתאים את בדיקות המעבדה בהתאם.
    בזמן שהנך נוטל פרופסיה חל איסור עליך להכניס אישה להריון כיוון שתרופה מופרשת בזרע. עליך להפסיק לכמה חודשים לפני שתרצה לעשות כן. בנוסף אסור לאישה בהריון לבוא במגע עם הכדורים.

השימוש בפרופסיה הוא יעיל כל עוד לוקחים אותו. ברגע שמפסיקים לטול את התרופה, מצב הנשירה ההתחלתי יכול לשוב תוך 12 חודשים מרגע ההפסקה. מחקר שנעשה של פרופסיה לאורך חמש שנים הראה שהתרופה היתה יעילה ותופעות הלוואי היו נסבלות ומינוריות. מה הן תופעות הלוואי ואחוזי היעילות מעבר לחמש שנים - על זה עוד צריך לעשות מחקר.

מה שאני כן ממליץ זה לוודא שבדיקות כבד הן תקינות (כי אם לא זה יצריך שינוי מינון לתרופה) ולעקוב אחר גודל החזה כיוון שפרופסיה יכולה לגרום לגדילה של החזה - אם ישנו שינוי בגודל עם הזמן עליך ליידע את הרופא המטפל.

הרבה בריאות וחג חנוכה שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו