מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותגיא15/12/2009
רציתי לדעת האם לקיחת גלולות שלא למטרת מניעת הריון זה דבר מקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.
אילן ללבניקוב15/12/2009גיא שלום רב,
זה מאוד תלוי במקרה ולכן יש להיוועץ ברופא לפני השימוש.
לדוגמא יש את הגלולות הנקראות דיאנה (אתינילאסטראדיול), המכילות אסטרוגן סינתטי בעל פעילות חזקה, הדומה להורמון המין הנשי הטבעי - אסטראדיול. שימושו הנפוץ ביותר הוא בגלולות למניעת הריון, בשילוב עם פרוגסטרון סינתטי (פרוגסטוגן).
כמו כן משתמשים בו כתחליף לאסטרוגן טבעי כאשר ייצור האסטרוגן על ידי הגוף נמוך מדי - לדוגמא בתקופת הפסקת המחזור. במצבים אלה אתינילאסטראדיול ניתן בדרך כלל יחד עם פרוגסטוגן.
לעיתים משתמשים בו לעצירת דימום לא תקין מהרחם ולטיפול בעיכוב בהתפתחות המינית (היפוגונאדיזם) אצל נערות. סוגים מסויימים של סרטן הערמונית (פרוסטטה) מגיבים לאתינילאסטראדיול.
תרופה זו בשילוב עם ציפרוטרון משמשת לטיפול באקנה (חטטת) אצל נשים.
לכן, אני ממליץ לשאול את הרופא המטפל לפני שימוש בתרופות ובכללן גם גלולות.
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה
שיר16/12/2009גם אני רוצה להתחיל לקחת גלולות בלי קשר למניעת הריון (עוד לא קיימתי יחסי מין)
אבל לא הצלחתי להבין אם אוכל לעשות זאת נגיד עם גלולות יותר "קלות" מדיאנה. הבנתי שיש את הגלולות הסגולות נגיד, שיש בהן פחות הורמונים.
שאלה שניה, האם זה עלול לפגוע בבתולין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות.
אילן ללבניקוב17/12/2009שיר שלום,
לגבי תחילת השימוש בגלולות אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך כדי שיתאים לך את הסוג המדוייק בשבילך,
חג שמח,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
עינת17/12/2009אני יודעת שלכל אחת הרופא פשוט מתאים את סוג הגלולות שהכי מתאים לה ספציפית. לי נתנו את הסגולות, ויש לי חברות שקיבלו אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גיא17/12/2009הרופא שלי רשם לי פמינט אבל רציתי לדעת ע"פ מה הוא התאים לי דווקא את הסוג הזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות.
אילן ללבניקוב17/12/2009גיא שלום,
אני מאמין שהרופא שלך בדק ומצא כי הגלולות הנ"ל הן המתאימות לך ביותר, לגבי החלטתו אני ממליץ לך להיוועץ בו,
שבת נהדרת וחג חנוכה שמח,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג גלולות
דניאל20/12/2009כמו שכבר כתבו לך, הרופא מתאים לכל אחת את הסוג שמתאים לה ספציפית. מה שאניט יודעת על פמינט זה שיש בה מינון נמוך של הורמונים שזה מה שנותנים לצעירות, אז אולי הוא נתן לך את זה גל בגלל הגיל שלך. אבל כמובן, רק הוא יוכל לתת לך את הסיבה המדוייקת וכדאי לך להתייעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?