שאלה על תרופות אנלגטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על תרופות אנלגטיות
    אלי
    30/12/2009

שלום
    יש שאלה שמעניינת אותי כבר זמן מה
    תרופות לשיכוך כאבים (לצורך העניין לא אופיאטיות: NSAIDS, אקמול, אופטלגין) - אם לוקחים אותם טרם אירוע שהולך להיות כואב (אני לא מדבר על שבר ביד כמובן, משהו קל כמו נגיד מכה על האצבע), הם גם ישפיעו ? או שהם משפיעים רק כשלוקחים אותם אחרי האירוע ה'טראומטי' ?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תרופות אנלגטיות

הוספת תגובה

• תרופות לכאבים

יעקב רבייב
    31/12/2009

היי מאור

אתה שואל שאלה שגם אותי עניינה.
    יש קליינטים במקום בו אני עובד שלוקחים NSAIDS לפני שהם הולכים להתאמן במכון כושר ובכך הם מונעים את הכאבים שלאחר האימון.
    הפנתי את הגישה הזאת למומחים לכאב והם ציינו שאין שום מחקר שהראה ש NSAIDS יעילים במניעה של כאב כתוצאה מהתעמלות ושעדיף לעשות מתיחות לפני זה.
    תראה, מבחינה תאורטית הם כן אמורים למתן את הכאב כי בכל זאת הם נוגדי כאב ודלקת. מבחינה פרקטית זה עדיין לא כל כך מבוסס.
    מה שכן אתה יכול לנסות ולראות (כל עוד זה לא מסוכן).

ההמלצה הכי טובה שלי בשבילך היא קודם כל לנסות לחטוף פחות מכות. ישנם אנשים שלוקחים טבליות של ארניקה בדילול הומאופתי 6C בשביל למנוע כאבים ודלקות לפני ניתוחים - זה אולי משהו שכן שווה לנסות.

שנה אזרחית חדשה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת שאלה מעניינת

אלי
    31/12/2009

שמחתי לשמוע את התשובה
    אני לא מחפש דרך פרקטית להפחית כאב, פשוט זה עניין אותי ברמה התיאורטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו