נטילת קרסטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת קרסטור
    אלכס
    05/02/2010

שלום רב

אני בן 71 במצב בריאותי טוב ועדיין עובד פיזית באוםן מלא. אני נוטל מזה שנתיים את התרופות "קרסטור" 40 מג ומיקרופירין על בסיס יומי.
    מדי פעם ולאחרונה במיוחד אני חש בחולשה בשרירי הרגליים , כאבי פרקים באצבעות הידיים ועוד תופעות לא נעימות.
    האם ניתן ליחס תופעות אלו לשימוש בתרופות אלו ?
    אשמח לקבל חוות דעתכם.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת קרסטור

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    05/02/2010

אלכס שלום רב,

קרסטור היא תרופה טובה, אך חשוב לשים לב לתופעות הלוואי שלה וליידע את הרופא אם ישנם שינויים משמעותיים בהרגשה הכללית.
    תופעות הלוואי הן בדרך כלל קלות וחולפות עם הזמן. תופעות הלוואי הנפוצות הן: עצירות או שלשול, גזים, בחילה, כאבי בטן, סחרחורת, כאבי ראש, כאבי שרירים, פריחה וגרד.
    באופן נדיר, הקרסטור (רוזובאסטאטין) עלול לגרום לפגיעה קשה בשרירים, ועל-כן יש לדווח לרופא במקרה של כאבי שרירים ומיחושים לא מוסברים, חולשה או עוויתות. כמו-כן יש להשתמש במינון גבוה של התרופה (40 מ"ג) רק אצל חולים הסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול, אשר נמצאים בסיכון גבוה למחלות לב, לאחר שמינון נמוך יותר לא הביא לתוצאות משביעות. אין להשתמש במינון של 40 מ"ג בחולים עם גורמי סיכון למחלת שרירים (מיופתיה/ רבדומיוליזיס).
    אני מציע לך לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ בו לגבי המשך הטיפול.

כמו כן, חשוב ביותר לשים לב לאינטראקציות בין תרופתיות הבאות:

תרופות אחרות ממשפחת הסטאטינים, פיבראטים (כגון: בזאפיבראט), ציקלוספורין, נוגדי פטריות ממשפחת האזולים (כגון: קטוקונאזול), מיץ אשכוליות, מעכבי פרוטאז (כגון: ריטונאביר), אנטיביוטיקה ממשפחת המאקרולידים (כגון: קלאריתרומיצין) : שימוש בו-זמני ברוזובאסטאטין ובתרופות אלו מגביר את הסיכון של פגיעה בשרירים, כאבי שרירים וחולשה. אין להשתמש בציקלוספורין יחד עם רוזובאסטאטין, ואין לשלב בין מינון גבוה של רוזובאסטאטין (40 מ"ג) יחד עם תרופות ממשפחת הפיבראטים.
    וורפארין : רוזובאסטאטין עלול להגביר את ההשפעה נוגדת הקרישה של התרופה. יש לעקוב בקפידה אחר שינוי אפשרי בזמן הקרישה (INR).
    נוגדי חומציות (כגון מאלוקס פלוס) : צפויה ירידה ברמות רוזובאסטאטין בדם. ניתן ליטול את התרופות בהפרש של שעתיים לפחות בין אחת לשניה.
    אריתרומיצין : עלול להפחית רמות רוזובאסטאטין בדם.

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה מאוזנת להורדת רמות הכולסטרול בדם כמו גם צמחי מרפא שיסייעו לך לשמור יעל בריאות תקינה לאורך זמן,

שבת נהדרת וחמה,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו