תופעות לוואי של סטטינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של סטטינים
    אורי
    17/02/2010

אני נוטל סטטינים להורדת רמת הכולסטרול הגבוהה שלי. הם יעילים, אבל אני חווה תופעות לוואי כמו כאבי שרירים (בעיקר ברגליים), ועייפות כרונית. נאמר לי שישנם תוספי מזון / תזונה שעשויים להקל ולשפר את המצב מאוד. איזה כאלה באמת יכולים לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סטטינים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים מנטילת סטטינים.

אילן ללבניקוב
    17/02/2010

אורי שלום רב,

נמצא שסטטינים מסיסי-שומן (לי??פילים) כגון simvastatin, atorvastatin ו-lovastatin (שם מותג Mevacor), הם בסבירות גבוהה יותר לגרום לתסמיני שרירים בהשוואה לסטטינים המסיסים במים (הידרופיליים) דוגמת pravastatin, rosuvastatin (שם מותג Crestor) ו-fluvastatin (שם מותג Lescol).

הסיבה להבדלים אלה נעוצה בעובדה שסטטינים ליפופיליים יכולים לחדור ביתר קלות דרך ממברנת תאי השריר, ובכך לגרום את נזק האופייני. ידוע לדוגמה ש-pravastatin גורם למיופתיה פחות מאשר simvastatin שהוא סטאטין יותר ליפופילי.

חשוב לשים לב לגורמי הסיכון הבאים המגדילים את הסיכוי לסבול מכאבי שרירים:

מטבע הדברים, גיל מתקדם של מטופלים (מעל 80 שנה), מסת גוף קטנה (BMI נמוך), מחלות רב מערכתיות כסוכרת, תפקוד לקוי של כליות או כבד, תת-פעילות של בלוטת התריס שאינה מטופלת (hypothyroidism), פעילות גופנית נמרצת, צריכת אלכוהול, תגובה של הסטאטין עם תרופות אחרות הנצרכות במקביל כגון פי?ראטים, חומצה ניקוטינית, חוסמי תעלת סידן דוגמת amlodipine (שם מותג Norvasc) או nifedipine (שמות מותג Procardia וכן Adalat), ציקלוספורין, amiadarone (שם מותג Procor), אנטיביוטיקה מאקרולידית, תרופות ממשפחת ה-glitazone לחולי סוכרת וכן נוטלי קומאדין, בכל אלה הסיכון למיופתיה עקב נטילת סטטינים גדול יותר.

Q10 הנו חומר החיוני לפעילות של כל תאי הגוף. מחקר אקראי וכפול סמיות בדק האם מתן Q10 יפחית את רמת כאבי השרירים המלווים את הטיפול בסטטינים במקרים מסוימים.
    מהלך המחקר:
    המשתתפים קיבלו 100 מ"ג Q10 או 400 יחב"ל ויטמין E בקבוצת הביקורת.
    תוצאות המחקר:
    בקרב נוטלי הסטטינים שטופלו ב-Q10 ירדה חומרת הכאב ב-40%, והפרעת הכאב לפעולות יומיומיות ירדה ב-38%.
    לסיכום: מתן Q10 עשוי לשפר מקרים של כאבי שרירים המקושרים לשימוש בסטטינים.

אולם חשוב לקבל יעוץ נטורופטי אשר מתאים תזונה ייחודית לכל מטופל לפי מצבו הבריאותי כמו גם צמחי מרפא אשר מסייעים לשמור על רמות כולסטרול תקינות בדם.

ניתן ומומלץ לשלב בטיפול פורמולה טבעית הנקראת קלינטוקס של חב' נוטרילייף, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה לניקוי הכבד מפסולת ומרעלים כמו גם לניקוי הדם ומערכת העיכול.
    אני ממליץ גם על כף שמן פישתן פעמיים ביום, ניתן להוסיף לסלט או לאוכל והתוצאות הן מצויינות ומהירות,

אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו