קונצרטה 36 והיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה 36 והיריון
    ליטל
    19/02/2010

אני בת 25 מטופלת שנה בקונצרטה 36 (לפני זה ריטלין sr 20)
    אני עוד שנה לקראת סיום הבחינות רציתי לדעת כמה זמן לפני שאני מעוניינת להיכנס להיריון מומלץ להפסיק בתרופה, יש לציין שלפני 3 חודשיים סיימתי טיפול בריאוקטן 20 מ"ג ליום (הבנתי שאין אינטרקציה בין התרופות אז השתמשתי בהם במקביל)
    אני די פוחדת לנסות להיכנס להיריון , אני לא רוצה לקחת שום סיכון שיש!!!!!!!!!
    דיברתי עם רופא משפחה, רופא עור, נוירולוג..לכל אחד יש תיאוריה שונה
    מה הטווח הזמון הכי בטוח שיכול להיות למען ששני התרופות הנ"ל לא ישפיעו כלל
    בבקשה אני מחכה לתשובה מהירה כבר הפסקתי עם הגלולות ואני פוחדת.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה 36 והיריון

הוספת תגובה

• הריון ותרופות

יעקב רבייב
    20/02/2010

היי ליטל

בדקתי את שתי התרופות הנ"ל בנוגע להריון והנה מה שמצאתי:

רואקוטן - מומלץ שלא להיכנס להריון עד חודש אחרי הפסקת הטיפול, כיוון שתרופה זו היא נורא רעילה לעובר ויכולה לגרום למומים חמורים ואף להפלה. ההמלצה שלי היא לחכות לפחות 3 חודשים עד שרוצים להיכנס להריון בשביל להית על הצד הבטוח.
    ישנן תרופות אחרות מאותה קבוצה שאפילו איתן מומלץ לחכות אף שנה.
    הסיבה שצריך לחכות יחסית הרבה זמן מרגע הפסקת התרופה נובעת מטבעו של החומר הפעיל.
    רואקוטן זו נגזרת של ויטמין A, ויטמין המסיס בשמן ולכן הגוף לא יודע להיפטר ממנו מהר ולכן אוגר אותו.

קונסרטה - אין מספיק מידע שיכול לומר לנו האם קונסרטה בטוחה בהריון או כמה זמן צריך להפסיק אותה לפני כניסה להריון.
    מחקר שנעשה על ארנבי מעבדה הראה שקונסרטה יכולה לגרום למומים בעובר, אך צויין שהמינון שניתן לאלה היה פי 100 מהמינונים שמומלצים לטיפול.
    מחקר אחר שנערך על עכברי מעבדה הראה שקונסרטה היה בטוח לעובר מבחינת מומים. המינון היה פי 3 עד 15 ממינונים דומים בבני אדם.
    לא נערכו כל מחקרים על בני אדם לעניין זה.

ההמלצה היא לא להיכנס להריון עם קונסרטה. אפילו אם מומים לא יתרכשו, כדור זה יכול להוביל לתסמיני גמילה אצל הילוד.
    בכל הנוגע לזמן הפסקת הכדור לפני הריון אפשר לצפות שהמערכת תהיה נקיה מהכדור תוך מספר ימים אך ההמלצה שלי בכל אופן היא לחכות לפחות חודש.

מקווה שעזרתי
    סופ"ש נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו