שילוב בין שתי תרופות נוגדות דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין שתי תרופות נוגדות דלקת
    גבי
    02/03/2010

אני נוטל תרופה נוגדת דלקת וכאבים לבעיית כאבי גב תחתון עם הקרנת כאב לרגל שמאל . אני בטיפול אצל אורטופד ד"ר רינר.ואני בתהליך אבחון : רנטגן . המרשם לארוקוקסיה ניתן אחרי צילומי רנטגן וביקור אצל אורטופד מומחה.
    התרופה- ארוקוקסיה 90 מ"ג. טבלית ליום. נטלתי כבר 7 מתוך 10 טבליות לפי המרשם של הרופאה .
    התרופה עוזרת באופן חלקי ביותר . יש לי כאבים בזמן הליכה ברגל שמאל בעיקר בלילה והשינה גרועה בגלל הכאבים. התנוחה ללא כאבים היא בישיבה.

לקחתי לפני כן נרות וולטרן ( אביטרן 50 מ"ג )עם הצלחה גבוהה בהרבה לאותה בעיה .
    עקב הפרסומים לתופעות לוואי של וולטרן הרופאה משפחה מעדיפה לתת ארוקוקסיה וגם האורטופד.
    האם אפשר לשלב בין התרופות ? באופן חד פעמי ?או לאורך זמן ?

מקווה שספקתי את מלוא המידע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    04/03/2010

גבי שלום רב,

אני תמיד ממליץ לפני שילוב בין תרופתי לשאול בעצת הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.

לגבי הארקוקסיה, יש להזהר בשילוב עם התרופות הבאות:

אספירין : ניתן להשתמש באטוריקוקסיב ביחד עם אספירין במינון נמוך, אולם יש סיכון להגברת תופעות הלוואי במערכת העיכול.
    נוגדי דלקת לא סטרואידים אחרים : סיכון להגברת תופעות הלוואי ממערכת העיכול.
    וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים. יש להשתמש בזהירות.
    תרופות משתנות, ותרופות נגד יתר לחץ דם : נוגדי דלקת לא סטרואידיים עלולים לבטל את ההשפעה נוגדת לחץ הדם של תרופות אלו. יש להשתמש בזהירות.
    מעכבי ACE, צקילוספורין, משתנים, טאקרולימוס : סיכון מוגבר לפגיעה בכליה. יש להשתמש בזהירות, ולנטר בקפידה תפקודי כליה.
    ליתיום, מתותרקסאט, אתינילאסטראדיול (גלולות למניעת הריון), דיגוקסין : אטוריקוקסיב מעלה את רמות התרופות הללו בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש להתמש בזהירות.
    ריפאמפיצין : עלול להוריד את רמות אטוריקוקסיב בדם, ולהפחית מיעילות התרופה.

כמו כן, אני ממליץ לך לפנות לדיקור סיני אשר מסייע רבות בבעיית דלקות שרירים וכאבים,

שבת נהדרת,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו