פטרת הפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרת הפה
    מוטרד
    07/04/2010

שלום,

יש לי פטרייה בפה, הפטרייה נמצאת רק על הלשון ולא בכל הפה, היא כבר נמצאת זמן רב, אבל אינני יודע כמה ,וצבע הלשון לבן, הפטרייה נמצאת על שטח מאוד גדול משטח הלשון.
    רופא השיניים נתן לי בהתחלה דקטרין, אך הפסקתי את הטיפול בו כי השימוש בדקטרין מאוד קשה, כלומר קשה למרוח את התרופה על הלשון, בנוסף לכך, יש אזורים פנימיים מאוד (בקצה האחורי של הלשון) שאין שום אפשרות להגיע אליהם ולמרוח את התרופה.
    חזרתי לרופא ונתן לי ניסטטין רדי מיקס (תרחיף), אני משתמש בו כבר 7 ימים( 3-4 מ"ל, 3 פעמים ביום-) וכבר יש שיפור, אך עדיין הפטרייה נמצאת ויש צורך להמשיך בטיפול.
    רציתי לשאול, האם שימוש בכמות של 6 מ"ל בכל פעם זו כמו להשתמש בכמות שהיא קטנה יותר? כלומר כמות התרופה בכל פעם אינה משפיעה על יעילות הטיפול?
    כמה זמן אמור לקחת טיפול בתרופה זו? הרופא אמר לי שזה לוקח לפחות 14 ימים...
    האם יש טיפול טבעי שאני יכול לשלב עם התרופה? כל שזה יעזור לקיצור זמן הטיפול וגם לקבלת תוצאות טובות יותר..

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטרת הפה

הוספת תגובה

• תגובה

יעקב רבייב
    10/04/2010

היי

את מינון הניסטטין קובע רק הרופא, וכן זה קצת לוקח זמן עד שזה עובר.
    תוכל לשלב עם זה פרוביוטיקה למציצה בשביל לזרז את תהליך ההחלמה.

אם אתה מאלה שמצחצחים את הלשון, שים לב שצריך לעשות את זה רק פעם בשבוע ולא כל יום כי צחצוח לשון מרובה יכול לגרום לפטריות.

שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו