פונטניות של תרופות אנלגטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פונטניות של תרופות אנלגטיות
    אלי
    13/04/2010

שלום !
    אני לא יודע אם קיים מידע מדוייק בנושא, אבל אני אנסה;
    התרופות שאני מתייחס אליהן הן אקמול, אופטלגין ונורופן\אדוויל.
    הם באים בכדורים במינונים של 500, 500 ו 200 מ"ג בהתאמה (חוץ מאיבופרופן שיש גם כדור שבא ב 400 שמשתמשים בו יותר למטרות אנטי-דלקתיות לפי מה שאני ידוע)
    האם זה אומר שהמינון הזה של כל תרופה נותן אותו אפקט ? (ברור שיש שינויים אינדיוידואליים, אבל באופן כללי)
    כי למשל אופטלגין נחשב ליותר חזק מאשר אקמול. אבל אם זה אופטלגין מול 2 אקמול ?

אז מה שאני רוצה זה בעצם אם יש טבלה שמראה כמה מ"ג אקמול שווים לכמה מ"ג אופטלגין ולכמה מ"ג איבופרופן

שאלה נוספת: אילו שילובים של תרופות אלו נותנים אפקט סינגיסטי טוב ?
    האם קפאין 'מגיב' טוב רק עם קפאין ? ורק למיגרנות ?

תודה רבה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוזקים של תרופות.

אילן ללבניקוב
    14/04/2010

אלי שלום רב,

המידע שאתה מבקש נמצא בספרות המקצועית אך אתן לך פירוט קצר שלו בתשובתי, לגבי התאמת התרופה למטופל יש להיווץ ברופא המטפל או ברוקח באופן אישי.
    לא נהוג להשוות בין תרופות אלו לגבי עוצמתן, כיוון שהן עובדות במנגנונים שונים ובריכוזים שונים והאפקט תלוי בהרבה גורמים נוספים כגון: גיל, מצב בריאותי, תרופות נוספות וכדומה.

האקמול-(Paracetamol) והאופטלגין-(Dipyrone), הן שתי תרופות ותיקות ויעילות בכאב קל עד בינוני.

פרהצטמול פועלת במערכת עצבים מרכזית ומעורבת כנראה בהפרעה ליצירת Nitric oxide. לרוב נסבלת היטב עם תופעות לוואי מועטות בלבד. יש לזכור עם זאת, שאקמול במינון של מעל 4 גרם ליום (2 גרם במבוגרים או עם בעיות כבד) עלול לגרום לפגיעה טוקסית חמורה ובלתי הפיכה בכבד. לכן יש להגביל מתן תרופות המכילות את הפרהצטמול כגון percocet עד למינון מירבי מקובל.

אופטלגין היא תרופה נוספת הפועלת במנגנון דומה לתרופות לא סטרואידליות ויעילה מאוד בכאב קל עד בינוני, במיוחד תוך שילוב עם אופיואידים. במינונים גבוהים ושימוש ממושך יכול לפגוע בכליות ולגרום לדיכוי מח-עצם.

- נוגדי דלקת לא-סטרואידלים - NSAID's, כמו האדוויל והנורופן: זו היא קבוצה גדולה והטרוגנית של חומרים שפועלים ע"י חסימת האנזים Cyclo-oxygenase ומונעים בכך הפיכה של חומצה אראכידונית לפרוסטגלנדינים. איבופרופן, תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, משמשת לשיכוך כאבים ולהקלת תסמיני הכאב והקשיון בדלקת פרקים. איבופרופן דומה לאספירין באופן פעולתו ובשימושיו.

בגלל השילוב של שיכוך כאב ופעולה נוגדת-דלקת, תרופה זו יעילה לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ושיגדון. כמו-כן מביאה תרופה זו הקלה מכאב ראש קל עד בינוני, כאבי וסת וכאבי שיניים.

לעתים נותנים איבופרופן יחד עם תרופות בעלות פעולה איטית יותר לטיפול בדלקת פרקים שגרונית.

לאיבופרופן תופעות לוואי כמו לרוב התרופות הנוגדות דלקת הלא-סטרואידיות, ובדומה לאספירין התרופה עלולה לגרום לדימום בדרכי העיכול.

אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא או ברוקח לפני שנוטלים תרופות כלשהן כדי לבדוק שאין אינטראקציות ביניהן ו\או תופעות לוואי מיוחדות,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו