שאלות על בליעת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על בליעת כדורים
    אנונימית
    14/04/2010

(שאלתי גם בפורום בתפוז, אך השאלה דחופה לי אז מנסה גם כאן)

אני אמנם לא ילדה קטנה, אבל יש לי קושי גדול בבליעת כדורים בגודל ממוצע (רק את אלו הקטנים מאוד אני מצליחה).

על רוב הכדורים כתוב לא לרסק ולא ללעוס, אבל אני לעיתים קרובות נאלצת כן לעשות זאת, כי אני פשוט לא מצליחה.
    אני מבינה שהחומר הפעיל בכדורים אמור להשתחרר בקיבה אחרי הבליעה, ואולי היעילות פוחתת עם ריסוק, אבל האם יכול גם להגרם נזק ממשי?

חוץ מזה אחת הדרכים שמצאתי וקצת עוזרת היא לעטוף את הכדור היטב בחתיכת לחם וכך לבלוע. האם זה פתרון בסדר? או שזה לא טוב כי הכדור יתפרק בקיבה כשהוא עטוף בלחם ואולי החומר שישתחרר ממנו לא יגיע לאן שצריך, או שהוא לא יתפרק טוב?

אודה לתשובתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על בליעת כדורים

הוספת תגובה

• רק להבהרה - מדובר גם על כדורים

אנונימית
    14/04/2010

מהסוג שהגלולה היא אבקה בתוך מיכל גלילי שמורכב משני חלקים (לא יודעת איך לקרוא לזה אבל אתם בטח מבינים למה אני מתכוונת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת כדורים.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

שלום רב,

בעייתך נפוצה ומוכרת וכך גם הפיתרון, כפי שהצעת לעטוף את הכדור במזון ואז לבלוע זהו רעיון מצוין, ניתן גם לחצות כדורים בתנאי שהם לא מכילים ציפוי אנטרי המגן על הכדור מחומציות הקיבה ואת זאת ניתן לקרוא בעלון לצרכן.
    את מתכוונת לכמוסה המכילה אבקה ובמקרים מסוימים ניתן גם לפתוח את הכמוסה ולהמיס במים אך יש להיוועץ ברופא או רוקח לפני כן,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו