טיפות ויטמין די

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפות ויטמין די
    וסנטי
    18/04/2010

הרופא שלי אמר לי לקחת 10 טיפות ביום ויטמין די בגלל בדיקות דם נמוכות (30). האם אפשר לקחת פעם בחודש את כל הבקבוק? במקום כל יום.
    תודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפות ויטמין די

הוספת תגובה

• ויטמין D בטיפות.

אילן ללבניקוב
    21/04/2010

שלום רב,

אני ממליץ לעקוב אחר הוראות הרופא ולא לקחת את הכל בפעם אחת. הספיגה טובה יותר אם נוטלים את הטיפות פעם ביום וכך גם יש פחות סכנה לתופעות לוואי.

ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן, המגביר את ספיגת הסידן והזרחן מן המעי ואת העברתם לעצמות. חיוני לעצמות ושיניים חזקות. ויטמין D מופיע בשתי צורות: ארגו-קלציפרול (ויטמין D2) הנוצר על-ידי צמחים כאשר הם חשופים לאור אולטרא-סגול, וכולקלציפרול (ויטמין D3), הנוצר מפעולת קרני השמש על העור. מחסור בוויטמין D בגלל חסר תזונתי או חשיפה לא מספקת לקרני השמש מוביל להתפתחות רככת. מקורות טובים הם כבד, דגים שמנוניים, ביצים וכן חלב ומוצרי חלב מועשרים. ויטמין D עשוי להיות רעיל, ויש להימנע מנטילת מנות גדולות מן המומלץ.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו