מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליתיום בהריוןטלי30/04/2010
שלום רב,
כיון שאני רוצה להכנס להריון הרופאה הפסיכיאטרית שלי החליטה להפסיק לי את הליתיום שבו אני משתמשת כבר שנים בעקבות הפרעה בי פולארית שמתבטאת בדיכאונות. קיים סיכון של 1% למום בלב של העובר כאשר לוקחים ליתיום. לאחר שהלתיום הופסק המצב הנפשי שלי היה לא מאוזן לכן התחלתי לקחת למיקטל (תרופה שאינה גורמת לסיכון לעובר) אבל ההשפעה של למיקטל לוקחת חודש וחצי ובינתיים המצב שלי נהיה ממש קשה ונכסתי לדיכאון ולכן נאלצתי לחזור לליתיום 750 מ"ג ביום.
ברצוני לקבל ייעוץ לגבי שתי התרופות האלו ולשאול אם מומלץ לקחת את הליתיום ואת הלמיקטל במקביל וברגע שאגיע למינון של הלימקטל שבו כבר תהיה לו השפעה עליי אוכל להפסיק עם הליתיום ואז אסה להכנס להריון בלי לחשוש מסיכון לעובר.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי.
אילן ללבניקוב04/05/2010טלי שלום רב,
קודם כל, לגבי תרופות בזמן ההריון, לפניו ואחריו אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל.
לגבי הלמיקטל, ייתכנו תופעות לוואי כגון: סחרחורת, אטקסיה, פגיעה בעירנות, טשטוש ראייה, כאב ראש, בחילה/ הקאה, חולשה. תופעות לוואי אלו תלויות במינון ונפוצות יותר כאשר לאמוטריג'ין ניתנת בשילוב עם תרופות אחרות.
פריחה, היא תופעת לוואי אפשרית, בעיקר בשבועות הראשונים לטיפול. באופן נדיר, ייתכנו מיקרים חמורים יותר של פריחה בזמן הטיפול (פריחה שלפוחתית או בועתית). תופעה זו עלולה להיות מסכנת חיים, ועל-כן מחייבת את הפסקת התרופה ופנייה לבית החולים לשם קבלת טיפול רפואי.
אין מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. יש לשקול את ייתרונות התרופה לעומת הסיכון האפשרי לעובר.
לגבי הליתיום: לא ניתן, אלא במקרים בהם אי מתן מסכן את חיי האם.
אין אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל(למיקטל וליתיום), אך שוב ההיתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?