מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נורמיטן וונטוליןמלי04/05/2010
עקב דופק מהיר במנוחה -90 וארוע שבו עלה הדופק ל160 (אמרו לי שזה סטרס) בו קבלתי איקאקורל וריד וקלונקס לנרגעה המליץ לי הרופא משפחה לקחת נרמיטן אחד ביום של 25 מ"ג .
הבעיה שלעיתים אני צריכה לקחת משאף ונטולין כי אני קצת אסמטית.
דבר נוסףנ ורמיטן עלול לגרום לקוצר נשימה או נשימה "קשה"מין תחושה שהנשימה "נתקעת"?
אמרו לי שנורמיטן עלול להזיק לריאות.
אודה על תשובה-מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב11/05/2010מלי שלום רב,
לגבי כל שינוי בתרופה או במינון, חשוב להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
חוסמי בטא לא סלקטיביים (כגון: פרופראנולול, פינדולול, טימולול) סותרים את השפעתם של אגוניסטים בטא אדרנרגיים(כמו הונטולין) ופוגעים ביכולתם להרחיב סימפונות. יש להמנע משילוב זה. התגובה אפשרית גם עם טימולול הנמצא בטיפות עיניים, שכן החומר עלול להספג למחזור הדם.
הסיכון לתגובה זו נמוך יותר עם חוסמי בטא ברירניים (כגון: נורמיטן (אטנולול), ביסופרולול, מטופרולול), ובמידה וניתן שילוב כזה, יש להשתמש בו בזהירות מירבית ובמינונים הנמוכים ביותר האפשריים.
לנורמיטן יש אינטראקציה עם התרופות הבאות:
נוגדי חומצה : מפחיתים את הספיגה של אטנולול, לכן יש לקחתם בהפרשי זמן של שעה לפחות מנטילת אטנולול.
תכשירים המכילים נתרן : כגון נוגדי חומצה ומשלשלים – תכולה גבוהה של נתרן עלולה להזיק לחולים הסובלים מיתר לחץ דם.
חומרים סימפאתומימטיים : המצויים בכדורי מרץ, בתרופות נגד תיאבון, שיעול , נזלת, או אסתמה- החלשת ההשפעה של אטנולול.
חומרים עם פעילות אנטיכולינרגית : כגון פנותיאזינים, נוגדי דיכאון טריציקליים- ייתכן ניגוד לפעולתו של אטנולול בעיקר על קצב הלב.
משתנים, נוגדי לחץ דם אחרים : ייתכן חיזוק ההשפעה על הורדת לחץ הדם וצורך בהפחתת מינון התרופות.
חוסמי סידן : בעיקר ניפדיפין - מגבירים השפעת אטנולול. יש לתת אותם בזהירות ולשנות מינונם בהתאם.
קלונידין : במתן שתי התרופות יחדיו, הפסקת הטיפול בקלונידין מחייבת הפסקת הטיפול באטנולול מספר ימים קודם לכן, למניעת עליית לחץ דם פתאומית. אם מחליפים את הטיפול בקלונידין באטנולול, יש לדחות את הטיפול בו מספר ימים לאחר הפסקת הטיפול.
לכן המלצתי היא לשאול בעצת הרופא המטפל לפני שימוש בתרופות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)