......

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ......
    שאלה
    28/05/2010

שלום רב
    בעקבות כאב כרוני , בתקופה האחרונה הרופא התחיל לתת לי טיפול באוקסיקונטין 20 מ"ג

ואמר שכנראה אני יצטרך לקחת את הטיפול למשך זמן ארוך מאוד מאוד.
    כול המאמרים שקראתי על התרופה היו נגד התרופה בצורה גורפת ומפחידה.

השאלה לפי ניסיונך מה אתה יכול להגיד לי על התרופה אוקסיקונטין ,שצריך לקחת לטווח מאוד ארוך.
    ואם התרופה יותר רעה גם מתרופות אחרות ,כמו תרופות לדלקות או כאב אחרות.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ......

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    30/05/2010

אינה שלום רב,

אוקסיקונטין (אוקסיקודון), הוא משכך כאבים נארקוטי ממשפחת האופיאטים. הוא משמש לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים, כמו כאבים שמקורם בניתוח, בפציעה או במחלות כרוניות כגון סרטן. אוקסיקודון דומה ביעילות למורפין, וגורם פחות לתופעות לוואי כגון בחילה, הקאות והזיות. לכן, אוקסיקודון הוא תחליף טוב לחולים אשר אינם סובלים מורפין.
    כמשככי כאב אחרים השימוש בתרופה זו הוא מוגבל ביותר, משום שהיא יכולה לגרום להרגשה מענגת (אופוריה) העלולה להוביל לשימוש לרעה ולהתמכרות. אך כאשר אוקסיקודון ניתנת תחת השגחה רפואית לטיפול בכאב חזק למשך תקופה קצרה, סכנת ההתמכרות כמעט אינה קיימת.
    אוקסיקודון עלולה לערפל את ההכרה ולפגוע במחשבה הצלולה במיוחד בתחילת הטיפול, או כאשר נעשה שינוי במינון. חשוב ליטול את התרופה בדיוק כפי שהורה הרופא. כמו כן, כאשר מדובר בשימוש ממושך, הפסקת הטיפול באופן פתאומי ללא הוראת רופא, עלולה לגרום לתופעות לוואי (בחילה, שלשול, הקאה, שיעול, הזעה), שכן הגוף מתרגל לתרופה (אין מדובר בהתמכרות). לכן הפסקת הטיפול תעשה תמיד בהדרגה.

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בכדי לבדוק שימוש בתרופה, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
    ניתן כמובן לשלב בטיפול רפואה טבעית כגון אקופונקטורה וצמחי מרפא אך יש לעשות זאת בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו