כמוסות שמן זרעי פשתן וקנדידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמוסות שמן זרעי פשתן וקנדידה
    הילה
    22/07/2010

שלום, אני נמצאת כעת בטיפול נגד קנדידה ועלי לצרוך כשתי כפות שמן פשתן ליום, שאלתי היא האם הכמוסות מהוות תחליף טוב לשמן הרגיל ואם כן- כמה כמוסות עלי לקחת ביום? אם מחשבים את הכמות לפי מיליגרמים זה יוצא כמעט 30 ליום, דבר שנראה לא הגיוני. חשבתי שאולי בגלל שזוהי כמוסה האפקטיביות של השמן המגיע למעיים טובה יותר ואז אפשר לקחת פחות, האם זה נכון?

תודה מראש,
    הילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמוסות שמן פישתן.

אילן ללבניקוב
    23/07/2010

הילה שלום רב,

חומצה אלפא-לינולנית מצויה אך ורק במקורות צמחיים (שמן פשתן, אגוזי מלך) בעוד שחומצות EPA ו-DHA דומיננטיות ביותר בשמן הדגים. לעיתים רבות המרת ה-LNA ל-EPA ו-DHA פגומה. לכן, אני ממליץ על שמן פשתן וכמוסות שמן דגים.

הכמות המדויקת תלויה בגורמים רבים, אך אמליץ על כמות יומית של 3-6 ג' EPA ו-DHA וכף שמן פשתן. חשוב לשלב גם שומנים חד-בלתי רווים ומעט רווים, על מנת להשיג יחסי שומן מאוזנים טובים.

את ריכוז ה-EPA ו-DHA בכל כמוסה ניתן לראות על קופסאת תוסף התזונה. אם המוצר מכיל 18% EPA ו-12% DHA, כמוסה אחת השווה ל-1000 מ"ג מכילה 300 מ"ג חומצות שומן אלו.

אני ממליץ לך להתחיל עם כמוסה אחת של שמן פישתן 4 פעמים ביום לאחר הארוחה וניתן לשלב גם כף שמן פישתן בסלט או במזון.

שבת נהדרת,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו