בקוניס בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקוניס בהנקה
    אסתי
    31/10/2010

אני 5 שבועות אחרי לידה (הריון תקין ולידה תקינה) סובלת מעצירות 3 ימים ומעוניית לדעת האם מותר ליטול "בקוניס" להקלה בעצירות ואם זה לא ישפיע על התינוק כיוון שאני מניקה הנקה מלאה..
    (בעבר הרוקח אמר שניתן ליטול ללא חשש בהריון כיוון שהתרופה עשויה מחומרים טבעיים)

תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקוניס בהנקה

הוספת תגובה

• בקוניס בהנקה - תגובה

אילן ללבניקוב
    02/11/2010

אסתי שלום רב,

אני לא ממליץ כלל על שימוש בצמח הסנה (המרכיב הפעיל בכדור הבקוניס).
    חסרונו העיקרי – יחד עם תוכן הצואה נפלטים גם מלחים ומינראלים חשובים. כמו חומרים משלשלים אחרים סנה עלול לגרום כאבים והתכווצויות בבטן ושימוש ממושך עלול לגרום התרגלות המעי. אין להשתמש בסנה יותר משבוע בלי ייעוץ רפואי.

צמח הסנה, אשר נמצא בתערובות תה רבות הנראות לכאורה תמימות ומבטיחות ירידה במשקל בצורה טבעית, הוא אחד הצמחים היותר פעילים שיש בטבע וגורם למערכת העיכול להיות "עצלה" ולהיות תלויה בצמח לצורך פעילותה התקינה. כלומר ללא שימוש בצמח מערכת העיכול אינה מתפקדת כראוי ואני מאוד ממליץ להימנע משימוש בצמח הסנה(SENNA) שלא לצורך ובעיקר כאשר ישנם צמחי מרפא רבים וטובים בטבע אשר מסייעים מאוד לתפקוד מערכת העיכול ומגבירים את חילוף החומרים בגוף בצורה בריאה וטובה כמו הפסיליום, זיזיפוס, אלוה ורה וכדומה.
    גם בתקופת ההריון וההנקה אני לא ממליץ על שימוש בצמח הסנה כיוון שיכולות להיות לו תופעות לוואי בלתי רצויות בגלל היותו צמח חזק למדי.

גם אם מדובר בצמחי מרפא ותוספי תזונה, חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע אשר בקיאים התחום הרפואה הטבעית כדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.

לפתרון בעית העצירות בזמן ההנקה חשוב לאכול הרבה פירות וירקות המכילים סיבים טבעיים ומשפרים מאוד את חילוף החומרים בגוף.חשוב להרבות בשתיה (10-12 כוסות מים ביום), לאכול ארוחות סדירות הכוללות את כל כל אבות המזון ולהרבות בפעילות גופנית. כמו כן, במידה וננמשכות הפרעות בתהליך העיכול, גם לאחר שימוש בתרופה או באל-צירות, מומלץ לפנות לרופא.
    הייתי ממליץ לך לנסות סירופ טבעי הנקרא אל-צירות של חברת הדס, הוא מכיל מרכיבים טבעיים בלבד ומצוין לשיפר פעילות מערכת העיכול בצורה טבעית, יש לקחת 2 כפות בעת הצורך.

בהצלחה ושבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו