שאלה בבקשה טמסולוסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה טמסולוסין
    נתנאל
    01/04/2011

שלום קיבלתי מהאורולוג שאצלו אני מטופל לבצע בדיקת סטיסאורתרוסקופיה עם ביופסה הבדיקה צריכה להיתבצע ביום חמישי הקרוב בנוסף קיבלתי טיפול של חודש בטמסולוסין של טבע לטיפול בהשתנה מרובה התרופה עוזרת אך גורמת לי לסחרחורות ולירידה בחשק המיני + שפיכה מעטה דבר זה נורמאלי?
    אני צרוך רטאלין זה אפשרי לשלב את זה עם טמסולין במקביל ? בתודה אביעד ... אני בן 24 ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה טמסולוסין

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה טמסולוסין - תגובה

אילן ללבניקוב
    04/04/2011

אביעד שלום רב,

לגבי שילוב התרופות יש להיוועץ ברופא המטפל.

בכל מקרה, טאמסולוסין הוא חוסם קולטני אלפא הניתן פעם ביום לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה). לעומת תרופות אחרות החוסמות את קולטני אלפא (פנוקסיבנזאמין, טראזוסין, דוקסאזוסין), טאמסולוסין גורם פחות לתופעת לוואי של תת-לחץ דם בזכות הספציפיות שלו לקולטני אלפא הנמצאים בבלוטת הערמונית ולא בכלי הדם.

לגבי תופעות הלוואי שלו, למרות שטאמסולוסין גורם פחות לנפילת לחץ דם מאשר תרופות אחרות, עדיין יש אפשרות לסחרחורת, שינוי בקצב הלב, ונפילת לחץ דם במעבר משכיבה לעמידה. מומלץ לא לעמוד או לשבת בפתאומיות. במידה ומרגישים סחרחורת יש לשבת עד אשר תחושת הסחרחורת תעבור. ניתן לקחת את התרופה גם לפני השינה. הסבירות לסבול מסחרחורות גבוהה יותר בתחילת הטיפול, לאחר עלייה במינון, בזמן פעילות יתר ובמזג אוויר חם, אך היא חולפת עם הזמן כאשר הגוף מתרגל לתרופה.

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין 2 התרופות.

הייתי ממליץ לך לעבור יעוץ נטורופטי בקליניקה, כיוון שניתן בהחלט לסייע לך גם בנושא מערכת השתן וגם בנושא הריכוז והזיכרון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ולהתאים לך תזונה אישית ופורמולות צמחי מרפא יעודיות אשר משפרות פלאים את מצב הפרוסטטה ומחזקות את מיקוד והריכוז בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו